Турецька компанія планує збудувати вітроелектростанцію на Львівщині

3107 0
Це буде третя вітроелектростанція в регіоні.

На території Сколівського району Львівської області турецька компанія «Атлас Глобал Енерджи» планує збудувати вітрову електростанцію потужністю 20 мегават. Загальна сума інвестицій становитиме близько 20 мільйонів євро.

Такі наміри 6 грудня у меморандумі задекларували перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський та засновник ТОВ «Атлас Глобал Енерджи» Еніс Факиоглу.

За словами представників цієї компанії, потужність майбутньої вітроелектростанції на першому етапі реалізації проекту дорівнюватиме 20-ти мегаватам. Проте у перспективі вони розглядають встановлення вітротурбін мінімум на 50 мегават. На разі триває оформлення проектно-кошторисної документації, а також інших необхідних документів, а вже у 2018-му році заплановано будівництво перших «вітряків».

Читайте також: Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

Під час розмови з інвесторами Ростислав Замлинський запевнив, що зі свого боку обласна державна адміністрація максимально сприятиме реалізації проекту у максимально стислі терміни. «Ми максимально сприяємо інвестиційним проектам, а особливо, коли мова йде про альтернативну енергетику. Адже цей напрямок є одним із пріоритетних у Стратегії розвитку Львівщини», – зазначив він.

Сторони домовились також у найближчий період напрацювати дорожню карту із реалізації цього проекту альтернативної енергетики на Сколівщині.

Довідка. ТОВ «Атлас Глобал Енерджи» заснована з ініціативи консорціуму турецьких компаній Enisolar та Renerser для розвитку вітрової енергетики на території України. На сьогодні турецький консорціум вже встановив 20 вітро та 12 сонячних електростанцій у Туреччині, номінальною потужністю 1000 МВт.

Нагадаємо, 3-го листопада, під час Міжнародного економічного форуму у Львові відбулося підписання кредитного договору між ТзОВ «Карпатський вітер», Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) про будівництво вітроелектростанції «Старий Самбір-2».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!