Туристам, які вакциновані від Covid-19, дозволили в'їзд у Хорватію

1442 0
На думку організації, люди, які зробили щеплення від Covid-19, не повинні бути обмежені у поїздках.

Від сьогодні, 1 квітня, в Хорватію дозволили заїжджати тим іноземним туристам, які мають щеплення від Covid-19. Про це заявив міністр внутрішніх справ Хорватії Давор Божинович, повідомляє DW.

Читайте також: МОЗ хоче зробити негативний ПЛР-тест умовою в'їзду в Україну

За його словами, в'їхати в Хорватію можна буде тим, хто має негативний ПЛР-тест або негативний антиген-тест.

Так само в Хорватію планують пускати іноземців, які зможуть довести, що вони перехворіли на коронавірус протягом останніх шести місяців.

Раніше для в'їзду в країну потрібно надати свіжий негативний ПЛР-тест або провести десять днів на карантині.

Для підтвердження вакцинації Хорватія також приймає доказ щеплень російськими та китайськими вакцинами.

Читайте також: Хорватія продовжила рішення про обмеження на в'їзд для українців

У лютому лідери ЄС домовилися про запровадження сертифікатів вакцинації. У той же час Всесвітня організація охорони здоров’я закликала не використовувати їх для міжнародних поїздок.

На думку організації, люди, які зробили щеплення від Covid-19, не повинні мати можливості обходити чинні обмеження на поїздки, спрямовані на стримування поширення вірусу.

Нагадаємо, від 24 березня в Україні почали діяти нові правила в'їзду для іноземців. Зокрема, відтепер їм потрібен буде негативний ПЛР-тест. Детальніше читайте в новині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!