Туристи з Саудівської Аравії у Львові та спроба рейдерського захоплення Митрополичих садів. Головне

1127 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Львів'янам почали відновлювати постачання гарячої води. Гідравлічні випробування почалися ще 20 травня, і мешканці не мали гарячого водопостачання протягом місяця. 

У деяких автобусах №53 у Львові запрацювали кондиціонери. Автобуси курсують за маршрутом проспект Червоної Калини – вулиця Богдана Хмельницького. За останіх шість місяців на автобусний маршрут №53 виїхали десять нових автобусів MERCEDES-BENZ EVOBUS O530 CITARO, до кінця місяця планують запустити ще два автобуси.

Читайте також: На смартфонах у додатку Google сталася помилка. Як її позбутися

В УГКЦ заявили про спробу рейдерського захоплення Митрополичих садів, частину яких у вересні минулого року Церква отримала для влаштування парково-рекреаційної зони загального користування. «Незрозуміло, чому до цього часу Концерн не проводив жодних активних дій, але аж тепер ця територія стала такою стратегічною? Можливо комусь не довподоби, щоб це місце стало відкритим для гостей і громади міста, адже ділянка в центральній частині», о.Павло Дроздяк.

Ще півтори тисячі людей на Львівщині отримали щеплення від Covid-19 за минулу добу. 23-24 червня працюватимуть центри вакцинації у ТЦ «Форум Львів», ТЦ «Victoria Gardens», Ліцей Львівський (вул. Лисинецька, 3) з 16:00 до 19:00. Загалом від початку роботи центрів там отримали щеплення 10 634 людини.

Читайте також: Львівські акробати потрапили у трійку найкращих на національному чемпіонаті

Отримати другу дозу вакцини від Covid-19 МОЗ рекомендує лише за крайньої потреби. Введення другою дози можна зробити на 7 днів раніше зазначеного інтервалу для вакцин CoronaVac/Sinovac та AstraZeneca (Covishield/SKBio). Для вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech відразу зазначили проміжок часу, в межах якого можна зробити щеплення, – у період між 21-м та 28-м днем після введення першої дози.

Читайте також: На Закарпатті 17-річного львів'янина вкусила змія. Як вберегтися 

У Львові з'явились туристи із Саудівської Аравії. Щодня до Києва прилітають по 200-300 туристів. Це триватиме, ймовірно, поки Європа не відкриє для них свої кордони. Торік Україна послабила візовий режим із низкою країн Перської затоки, а вже цього місяця сюди почали літати перші прямі авіарейси зі столиці Ер-Ріяд.

Музиканти з Білорусі, які перебувають у вигнанні, виступили на Святі музики у Львові на привернення уваги до подій, які зараз переживає їх країна, а також на підтримку репресованих культурних діячів. 

Читайте також: Варіанти брендингу Підзамча у Львові. Де і як можна проголосувати

У Львові на вул. Грабовського, 11 під час прогулянки у парковій зоні Цитаделі на 8-річного хлопчика впала частина дерева. Дитина зараз у важкому стані в реанімації, однак спостерігається позитивна динаміка, його готують до операціїУ лікарні Tvoemisto.tv повідомили, що у дитини перелом основи черепа та закрита черепно-мозкова травма.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!