Туристичні об’єкти Львівщини об’єднають веломаршрутом

1706 0
Також планують будівництво велосипедних доріжок вздовж автодоріг проєкту «Мале карпатське коло».
Фото: imotion.com.ua

Фото: imotion.com.ua

На Львівщині 50 туристичних об’єктів об’єднають веломаршрутом. У рамках проєкту великого велосипедного шляху «ВелоОпілля» планують збудувати понад 100 км велосипедних доріжок, інформує пресслужба ЛОДА.

«Цього року нам вдалось відремонтувати, збудувати понад 450 км доріг. Плануємо інвестувати кошти у розвиток придорожньої інфраструктури для безпечного руху та подорожей мешканців і гостей Львівщини. Розпочали із Львівського району, де сьогодні найбільша велоактивність, також в планах є будівництво велосипедних доріжок вздовж автодоріг проєкту «Мале карпатське коло», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Бучко.

Читайте також: Як організувати велоподорож. Поради українця, який об'їздив Грузію і Францію

Керівниця управління туризму та курортів облдержадміністрації Наталя Табака каже, що, якщо проєкт реалізують, то область отримає унікальний для України велотуристичний продукт.

««ВелоОпілля» дозволить збільшити пропозиції для велотуристів – ознайомитись із сакральною спадщиною, місцевими музеями, природніми об’єктами, а також скуштувати та придбати екологічну продукцію фермерських господарств відкритих для туристів», – зазначила вона.

Додамо, на Львівщині розроблено та реалізовуються декілька проєків з розвитку велосипедного туризму, зокрема у рамках проєкту «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині» збудували велотрасу по горі Погар для маунтбайкінгу, також збудували частину велодоріжки від Славсько до Волосянки.

Також уже ознакований велосипедний шлях № 490 Львів – Брюховичі – Ведмежий притулок Домажир. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!