Тут безпечно. У Львові почали маркувати магазини, де щеплені від Covid-19

1771 0
МОЗ розробило таку серію стікерів для того, аби відзначити організації, які скористалися можливістю отримати щеплення, та закликати інших зробити так само.
фото: моз україни

фото: моз україни

На дверях та вітринах львівських магазинів з'явилися стікери про те, що персонал, який там працює, вакцинований від коронавірусу. Відповідні наліпки вже є на низці торгівельних точок у Львові, а також у закладах громадського харчування (кафе, ресторанах тощо).

МОЗ улітку розробило таку серію стікерів для того, аби відзначити організації, які скористалися можливістю отримати щеплення, та закликати інших зробити так само. Яскраві наліпки з написами «Ми вакциновані від Covid-19», «У нас безпечно!», «Давай і ти!», які можна розклеїти на вході та в самих приміщеннях, де працюють вакциновані колективи, сповіщатимуть про те, що тут піклуються як про співробітників, так і про відвідувачів.

Читайте також: У Львові чотири ринки можуть закрити через порушення карантинних обмежень

Макети наліпок можна завантажити та видрукувати за посиланням.

Нагадаємо, що від суботи, 30 жовтня, Львів як і область переходить в «червону» зону. Працювати зможуть ті установи та заклади, де персонал вакцинований на 100% від коронавірусу двома дозами, а відвідувати їх також ті, хто матиме зелені сертифікати вакцинації або ПЛР-тест, дійсний 72 години. Йдеться про роботу кафе, ресторанів, торгових центрів, ринків (у тому числі промислових), салонів краси, перукарень, кінотеатрів, готелів тощо. Також вірянам рекомендують залишатися вдома та слухати службу Божу онлайн. Для тих, хто хоче піти до храму, радять помолитися просто неба на його території.

Водночас школи відправили з понеділка на онлайн-навчання, при цьому садочки зможуть і надалі працювати.

Додамо, що на Львівщині садочки, початкова школа та школи, де працівники мають стовідсоткову вакцинацію, або негативний ПЛР-тест, або документ, що підтверджує одужання особи від коронавірусу, зможуть працювати навіть у червоній зоні. Повний перелік обмежень в області можете прочитати тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!