Тут народжуються чемпіони. Як на Львівщині працює веслувальна спортшкола

4082 0
Дітей беруть до спортшколи з віку 6-7 класів, до того ж кожен день вони займаються безкоштовно.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

На озері Наварія, що за 5-6 км від Львова, розташована тренувальна база веслувальних шкіл: «Веслярик», ДЮШОР 1, ДЮШОР 3, де всі охочі будь-якого віку займаються веслуванням на байдарках і каное. Про це повідомляє Тvoemisto.tv.

«Веслярик», що існує з 1974 року, нараховує приблизно 300 учнів зі Львова й Львівської області. Саме тут виховують майбутніх чемпіонів Європи й учасників олімпійських ігор.

«Цьогоріч на чемпіонаті України серед молоді і юніорів досягнення нашої школи 35 медалей», – розповідає заслужений тренер України і старший тренер спортивної школи «Веслярик» Володимир Дець.

У спортшколі відбуваються змагання, присвячені пам'яті майстра спорту міжнародного класу Роману Гривляку, який був дуже відомим спортсменом.

За словами Володимира Деця, за всю історію школи більше 20 людей ставали чемпіонами й призерами Олімпійських ігор чемпіонатів Європи і світу.

Човни – каное і байдарки – не є важкими. Щоб з ними впоратися, потрібно вміти тримати рівновагу на воді, сидячи або стоячи на двох ногах чи на одному коліні.

Дітей беруть до спортшколи з віку 6-7 класів, до того ж кожен день вони займаються безкоштовно. У школі є спеціальний автобус, який забирає дітей, а потім після занять відвозить додому.

Взимку юні спортсмени займаються в басейні, що в приміщенні школи.

За словами учнів, для того, щоб займатися, найголовніше бажання й практика, через що тут і народжуються світові веслярі.

«Всі дивуються в Україні, що на такому маленькому водосховищі виховуються такі великі спортсмени, навіть цьогоріч на командному чемпіонаті України і серед дорослих, і серед молоді – перше місце», – підсумовує тренер Володимир Дець.

Нагадаємо, що 23 липня стартує головна спортивна подія року – Олімпійські ігри-2020 в Токіо. На ігри їдуть восьмеро представників із Львівщини.

Інна Буряк

Фото і відео Тараса Бабенчука



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!