Tvoemisto.tv рекомендує: У Львові покажуть український фільм, схожий на хоку

4247 0
З 25 вересня у львівському кінотеатрі "Кінопалац" показуватимуть український драматичний художній фільм "Такі красиві люди". У цьому фільмі є все – сонце, вітер, море, риба, думки про сутність існування, почуття.

Про це йдеться на сторінці фільму у Facebook.

 Фільм створено Національною кіностудією художніх фільмів ім. О. Довженка. Автор сценарію та режисер-постановник – 30-річний уродженець Херсона Дмитро Мойсеєв. В головних ролях: Поліна Войневич, Костянтин Данилюк, Алла Бінеєва, Олег Стефан, В’ячеслав Глушко, Михайло Савченко.

За сюжетом дві подруги, Марта та Люба, втікаючи від метушні великого міста, оселились на березі моря якнайдалі від людей. Із Любою її щаслива родина: добрий, дивакуватий чоловік та восьмирічний син. У Марти – невдалий досвід у шлюбі, успіхи в рибацтві, піаніно та самотність. Разом вони влаштовують домашні вистави, читають вірші та слухають музику. Проте Марті не вистачає справжнього тепла. Так в її житті з’являється Іван, невдаха-письменник, якому належить вирішити, чи вартий він сильних почуттів та чи зможе він ще покохати.

"Фільм «Такі красиві люди», схожий на японське хоку, простими засобами передає сутність людського існування та яскравість почуттів", – йдеться у анотації.

Прем'єра фільму відбулася 24 жовтня 2013 року на кінофестивалі «Молодість». Опісля цей фільм показали на фестивалі Lucania Film Festival в Італії, 43 Міжнародному кінофестивалі в Лагові (Польща) та 11 Міжнародному кінофестивалі «Золотий абрикос» (Єреван, Вірменія).

Зйомки фільму відбувались в Івано-Франківську, Феодосії, Генічєську та Києві.

" Знімальних днів було дуже мало — лише 25. До того ж, затягнулося спорудження декорацій, виникли проблеми під час натурних зйомок на Арабатській Стрілці. Робилося все в авральних умовах. Наприклад, сцену застілля на березі моря ми знімали покадрово протягом семи днів. Оскільки це був жовтень, то кожного ранку вирішували, що зніматимемо, виходячи з прогнозу синоптиків на той чи інший день", – розповів режисер Дмитро Мойсеєв в інтерв'ю газеті Новий день.

За його словами, зйомки фільму повністю профінансувала держава. На роботу над «Такими красивими людьми» було витрачено близько 6 млн гривень.

Фільм повністю знято на кіноплівку: " Я бачу шалену різницю між плівкою і цифрою. Зняте навіть на найкращу цифру кіно можна завжди відрізнити від знятого на класичний носій. Тож коли я захищав свій проект під час презентації для отримання державного фінансування, мені довелося пояснювати, навіщо мені плівка. Я розповів щось про художньо-естетичну складову і, мабуть, пояснив усе так, що питань з цього приводу ні в кого більше не виникало", – пояснив Дмитро Мойсеєв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!