«Твоє місто» зібрало все найкраще з тревел-шоу в підсумковий випуск. Відео

1285 0
Самобутність кожного краю в людях, які наповнюють ці місцини особливим теплом, затишком, традиціями.
Фото: Дмитро Тарадайка

Фото: Дмитро Тарадайка

«Твоє місто» у підсумковому випуску зібрало усі подорожі нашого тревел-шоу в єдиний путівник, щоб показати, якою дивовижною є Львівщина. 

Медіа-хаб Тvoemisto.tv ще минулого року розпочав тревел-шоу «Твоє місто. Твоя країна» про мальовничі і сакральні місця Львівщини. Самобутність кожного краю в людях, які наповнюють ці місцини особливим теплом, затишком, традиціями, тож ми створили підсумковий випуск і в ньому саме про них.

Зокрема, ми згадаємо про сировара Богдана Комарницького, який на Турківщині створив справжній осередок сироваріння. Чи фольклориста Петра Зборовського, який зачаровує усіх місцевими казками та давніми наспівами.

А директор музею у П’ятничанській вежі, краєзнавець Степан Ревуцький знає багато легенд про цю місцину.

Гончар Іван Луковський ділиться таємницями гаварецької кераміки. «Палю 12-13 годин, поки уся кераміка не набирає яскраво-червоного кольору. Коли вона уже набрала колір вся повністю, я знаю точно, що стінки вже пропалені, мені потрібно в самому кінці накидати якнайбільше дров у ці канали і загорнути цю половину землею, і там ту. Тобто цей весь дим, копоть впитується в яскраво-червоні стінки кераміки», – розвідає він.

Також про ще одне фермерське господарство, яке запустили дві жінки – одна з Луганщини, інша зі Сколівщини – обидві Катерини. Тутешня сирна продукція не містить консервантів, абсолютно натуральна. До того ж тут вам дозволять не лише спробувати чи придбати молочне, але й самому видоїти козу.

У самому Сколе місцеві мешканці організувалися і на місці, яке поросло бур’янами і борщівником, створили поле для гольфу. А ще у цьому місті є пан Юрій, який творить з дерева об’ємні сюжети. Картини майстра можна купити в місцевому історико-краєзнавчому музеї.

Це лише невелика частина нашого трепел-шоу. Сама ж Львівщина – багатогранна і цікава – у кожному куточку має чим здивувати. Традиційний відпочинок може отримати нові барви, завдяки людям, які на своєму місці боронять традиції і водночас впевнено дивляться у майбутнє. Це твоє місто. Твоя країна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!