Твори українських письменників переклали англійською та видали у Штатах

4731 0
Кошти на видання антології творів сучасних українських письменників надав державний американський грант.
Фото: geeklyinc.com

Фото: geeklyinc.com

Есе, оповідання та вірші 15-ти сучасних українських письменників переклали англійською мовою та видали антологію у США. Збірка отримала назву «Біла крейда днів». Про це повідомляє gazeta.ua

Упорядником антології став Марко Андрийчик, який викладає українську літературу в Колумбійському університеті Нью-Йорка. За його словами, антологію вирішили надрукувати, оскільки протягом 10-ти років українські письменники часто виступали перед американською публікою та зачитувли свої твори у Нью-Йорку та США. Для розуміння їх перекладали англійською мовою. Відтак накопичилось чимало текстів. 

Читайте також: У Львові обиратимуть найкращий руклпис року

«Українська — одна з найбільш живих і рухливих літератур у світі. Водночас вона є однієї з найменш відомих англомовному читачу. Антологія показує як радянський, так і пострадянський період. Автори — з різних регіонів. Це добре показує культурне різноманіття України», — сказав про збірку американський поет і критик Ллойд Шварц.

Серед авторів Юрій Андрухович, який написав есе про Чорнобиль, Тарас Чубай із віршами батька Грицька Чубая та Олега Лишеги, Андрій Курков із уривком роману «Львівська гастроль Джиммі Хендрікса», у поетеси Любові Якимчук взяли вірші про Донбас – до і під час війни. Також у книзі представили твори Мар’яни Савки, Віктора Неборака, Андрія Бондара, Сергія Жадана, Тараса Прохаська, Василя Габора, Юрія Винничука, Олександра Бойченка, Софії Андрухович. 

Кошти для видання збірки «Біла крейда днів» надав американський державний грант. Назвою антології «Біла крейда днів» став рядок із вірша Івана Малковича «Вечірня (гусяча) буколіка». 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!