Twitter блокує українських блогерів. Як не дати себе забанити?

2101 0
Після змін правил для користувачів соціальної мережі Twitter, які набрали чинності кілька тижнів тому, було заблоковано кілька сотень українських акаунтів. Серед них багато популярних з десятками і навіть сотнями тисяч фоловерів.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

30 грудня популярна соціальна мережа Twitter повідомила про оновлення правил сервісу, спрямованих проти образ і закликів до насильства. Але запровадження нових правил призвело до блокування багатьох українських, проукраїнських і антипутінських акаунтів.

Під блокування потрапили persident_urk, olegnovikovkh, pv_petrychenko, lvivzradko, banderenko, @ reggaemortis1, tukvasociopat, SPaWN_ua. Декотрі з цих акаунтів мали навіть понад 400 000 підписників.

Українські користувачі намагаються привернути увагу до проблеми і вивели в топ трендів українського Твіттера хештег #saveUAtwi.

Користувач твіттера під ніком Львівський батяр проаналізував популярні акаунти, які було заблоковано в останні тижні і звів їх у спільну таблицю (але кількість заблокованих користувачів давно вже перевищила кілька сотень)

 

Що зробити, щоб ваш twitter-сторінку не заблокували?

1. Змінити в налаштуваннях Twitter мову на англійську. Таким чином усі скарги будуть іти в західну техпідтримку, а не в російську, оскільки блогери підозрюють, що російському сервісу не можна довіряти.

2. Змінити в налаштуваннях країну. Краще на США або якусь європейську.

3. Прив'язати свій номер телефону до акаунту Twitter.

4. Видалити всі свої твіти. Щоб це зробити, вам потрібна спочатку завантажити архів всіх своїх твітів на пошту. Це робиться в налаштуваннях. А потім завантажити програму Twitter Archive Eraser, за допомогою якої ви можете видалити абсолютно всі свої твіти. Посилання на програму.

5. Дотримуватися нових правил: не писати жодних слів, які можуть бути причиною блокування. Не закликати до насильства, навіть у жартівливій формі.

6. Не відповідати тролям. Багато хто з них спеціально вас провокує, щоб потім поскаржитися на ваші твіти.

За матеріалами: Радіо Свобода, Watcher


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!