Тимчасовий госпіталь, який розгорнули на Мазепи, наразі не повертатимуть під поліклініку

3170 0
Ліжка у поліклініці на Мазепи залишили резервними, у разі збільшення захворюваності ковідних хворих везтимуть туди.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У поліклініці на вулиці Мазепи, де розгорнули тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус, не повертатимуть назад, а залишать у резерві. У разі нової хвилі захворювання на Covid-19 пацієнтів скеровуватимуть туди. Про це Тvoemisto.tv розповів заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Коронавірус іде хвилями. Відповідно до показників, зараз маємо спад захворюваності. Через те МОЗ прийняв рішення про згортання частини медзакладів, які раніше приймали хворих на коронавірус. Їх переводять у формат очікування. Це стосується й певних львівських лікарень. Але мусимо мати й такі, які будуть продовжувати надавати допомогу людям із діагнозами Covid», – каже Андрій Москаленко.

За його словами, найбільшу кількість ковідних ліжкомісць у Львові розгорнули на базі Львівської лікарні швидкої медичної допомоги та 8-ї лікарні. Зокрема, йдеться й про поліклініку на Мазепи, яка є на базі ЛШМД.

«Загальну кількість ліжок, яку мали розгорнути у кілька етапів у приміщенні поліклініки на Мазепи становила 480 ліжок. Частина з них є готові і вони залишаються як резервні, адже коронавірус ще не подоланий і ми маємо бути готові до нових ймовірних хвиль коронавірусу», – додає співрозмовник.

Загалом, з міських лікарень, за словами Андрія Москаленка, ковідний пакет залишиться лише у Львівській лікарні швидкої допомоги.

Нагадаємо, наприкінці березня у Львові протестувальники, мешканці, яких обслуговують у поліклініці на Мазепи, перекрили дорогу на цій вулиці, протестуючи проти того, аби забирали приміщення. Перший заступник міського голова Андрій Москаленко пояснив, що поліклініка на вулиці Мазепи, 25 залишиться комунальною міською поліклінікою. За його словами, рішення про переведення на баланс приміщень зроблено, щоб Лікарня швидкої допомоги, на базі якої розгортають тимчасовий шпиталь, юридично мала змогу розпочати роботи і могла підводити кисень та готувати палати.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!