У Львові тисячі вірян моляться за мир. Відео

13850 11
Із Ватикану до Львова ще 30 січня для почитання доправили Нерукотворний образ Ісуса Христа, аби люди могли приклонитись до святині. Щодня до Хустки Алгаря вибудовуються величезні черги.
фото: dailylviv.com

фото: dailylviv.com

Майже одразу біля Собору Святого Юра, де наразі зберігається святиня, стали утворюватись довгі черги: люди не лише з усієї України, а й навіть із закордону приїхали до Львова, щоб побачити реліквію. Через такий великий потік охочих черга рухається повільно, а  люди змушені стояти в ній по 8–12 годин.

Прочани розповіли Tvoemisto.tv, що наразі потрібно молитися не за що інше, як за Україну, за мир та за військовослужбовців, які зараз перебувають у зоні АТО. «Віддамо жертву Богові задля перемоги України над агресивною Росією», - закликають  люди.

 

Як розповідає біблійне передання, цар з Едеси Алгар, який страждав від важкої хвороби, просив, аби Ісус прийшов до нього, але Ісус з певних обставин не зміг цього зробити. Тоді слуга царя приніс Ісусу хустку, він доторкнувся нею до свого обличчя і на матерії відбився лик Христа.
Святиня виставлена до почитання у Соборі Святого Юра з 30 січня до 15 лютого, з 7:00 до 23:00.
 

 


Читайте також:
12 Лютого, 2015 22:30
Влодко Бог всюди ! Він наповняє собою Всесвіт. Його неможна запхати в коробку чи кусник полотна. Потрібно життя міняти ! Не там шукаєте !
12 Лютого, 2015 16:15
Наталя Вчора 10.02.стояла в дитячій черзі з малим 7 годин. Культури в наших людей справді мало. Дуже багато людей йшли просто без черги. Біля воріт утворився такий натовп з тиснявою,що дітям ставало погано. Надіюсь, були зроблені висновки, і чергу впорядкують так , щоб не травмувати дітей.
12 Лютого, 2015 12:16
Олена Також стояла більше 14 годин в черзі вночі, не витримала того знущання і пішла звідти. Найгірше, що ця дитяча черга - то все велика брехня. Як тільки настає ранок - вона росте на очах і тормозить загальну чергу. Одна дитина є пропускним квитком не просто для цілої сім’ї, а й для групи чужих людей. Казали навіть, що дітей за гроші здають в оренду чужим людям! Як можуть люди так підступно обманювати, а потім йти до реліквії і дивитись в очі Ісусові?
12 Лютого, 2015 02:06
Оля В понеділок стояла в черзі 14 годин. Направду бракує нашим людям культури, поваги і організованості. В цьому плані ми ще "дикуни".
11 Лютого, 2015 22:51
Володимир Вчора стояв в черзі 20 годин. Є окрема черга для дітей (дивно коли маленьких, грудних дітей батьки тягунть в 3 ночі на холод задля того, щоб просто пройти швидше). Також дивно коли з 14-ти річною ДИТИНОЮ йде 5-6 дорослих і це нормально, майже ввесь час таких пропускали. Також є багато "розумних" людей, які обходять чергу і вклинюються в початок, перелазять через металеві огорожі і проходять відразу на територію храму, незважаючи на те, що інші люди чемно стоять багато годин. Дивною є поведінка правоохоронців, які невідомо чого топчуться там на одному місці групками, не слідкуючи за порядком і пропускаючи мимо черги всіх "розумних". Найдивнішим є те, що більшість, здавалося б, "дуже" віруючих, самі ж ро[***] бардак, стараються якнайшвидше проскорчити і оминути чергу, показують свій рівень виховання створюючи неймовірну тисняву незважаючи ні на кого. Зате вони молились, співали релігійні пісні і колядки дуже часто. Крик, сварки, штовханина, ніякого порядку - люди, навчіться нарешті якоїсь культури, майте повагу до себе і оточуючих, почніть з себе. Задумайтесь, в першу чергу, куди і для чого ви прийшли, чи варто робити все вищенаписане!? І перестаньте бути показовими християнами, не розсудливо вважати, що посповідавшись чи доторкнувшись до ікони все вам прощено і можна продовжувати в тому ж дусі.
11 Лютого, 2015 16:21
Андрій Горбатий Правда, до собору св. Юра вхід тепер цілодобовий. Святиня буде перебувати там до 18 лютого (дату продовжили через величезний наплив людей). Вчора стояв у черзі 19 годин.
11 Лютого, 2015 00:49
Галина Чи правда що відкрито цілодобово?
10 Лютого, 2015 21:37
Ірина Сьогодні стояли з дитиною в окремій дитячій черзі, яку через годину анулювали, через те, що з однією дитиною проходили по 5 дорослих, а інші люди стояли вже 8год. Сподіваюся відновлять чергу одна дитина один дорослий.
10 Лютого, 2015 21:22
Наталія Чи правда що тепер церква відкрита цілодобово?
10 Лютого, 2015 20:15
Лариса Окремої черги немає, проте з дітьми пропускають. Казали, що з 09.02. - круглодобово відкрита церква і доступ до святині.
10 Лютого, 2015 18:26
Наталя Скажіть, будь ласка, чи правда, що є окрема черга для дітей.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!