Тисячі львів'ян вийшли на мітинг напередодні Нормандської зустрічі. Фото

3331 3
Вони нагадали, що Україну не влаштовують вимоги Росії.
Фото: ЄС. Львів/Фейсбук

Фото: ЄС. Львів/Фейсбук

Напередодні зустрічі у Нормандському форматі львів'яни вийшли на площу перед памятником Тарасові Шевченку, щоб нагади, чиї інтереси представляє український президент. Акція мала назву «Збережи свою Україну».

Акцію, на яку прийшло кілька тисяч львів'ян, організували Комітет Майдану Львівщини, Рух опору капітуляції, Студентське братство Львівщини, Громадський рух «Відсіч», Громадський сектор Майдану Львова, ГО «Справа громад», а також львівські осередки партій «Європейська солідарність», УГП та «Демократична сокира».

«9 грудня має відбутися зустріч в Нормандському форматі і особиста зустріч Зеленського з Путіним. Ми – українці, які вистояли майдан, які шостий рік борються проти російської агресії, які відбудовують українську державу попри опір системи та олігархів, хочемо нагадати пану президенту, що ми пильно слідкуємо за всіма діями влади та не дозволимо здати національні інтереси України та українців», – кажуть організатори.



«Враховуючи кількість червоних ліній, які він (президент – ред.) вже перетнув, ми вкрай збентежені можливими домовленостями. Нас не влаштовує ні задоволення всіх вимог Росії з подальшою спробою імплементувати їх в українське конституційне поле, ні повна відмова від окупованих територій, ні інші варіанти домовленостей, які не враховують національні інтереси України та її громадян», – додають вони.

Зустріч у нормандському форматі розпочнеться у Парижі 9 грудня о 16:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом). Попередня така зустріч відбулась у жовтні 2016 року.

Українська сторона давно наполягала на зустрічі у нормандському форматі, де б обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі. Але Росія її відтягувала, посилаючись на те, що потрібна підготовка. Однією з передумов проведення такої зустрічі стало розведення військ на Донбасі.

На зустрічі, за даними Офісу президента, ітиметься про розведення військ, обмін полоненими, текст формули Штайнмаєра та Крим.

Додамо, на таку ж акцію у Києві на Майдан Незалежності вийшли понад 10 тис. людей.

Фото: Європейська солідарність. Львів/Фейсбук


Читайте також:
9 Грудня, 2019 09:05
666 ... ні кроку назад , ні кроку вперед ... зупинились ... наразі треба постояти-перекурити ... а потім вже і прибрати , те що наробили-навоювали ... і нема - не буде ніякої капітуляції ... я ТАК думаю ... Слава Україні ! ...
9 Грудня, 2019 03:27
Андрій Щось у львів'ян в головні сталось. Ще одного осередку нема на мітингу, а де осередок лікарів з кульпарківської
8 Грудня, 2019 17:51
666 ... "..сотні людей.." . "..більше тисячи львів'ян.." , "..тисячі львів'ян.." ... це уривки із повідомлень львівських змі ... так хто порахує ще більше ? ... дайош ісчо ! ... а отой патрійот із плакатиком " Ні кроку назад !" -- конкретний патрійот ... та за такими українські військкомати вже змучились ганятися , щоби повістку призовну вручити (згідно правил) ... так війна ж іде , люди гинуть , а вони всі -- такі веселі , як на весіллі чи хрестинах ... дивні діла Твої , Господи ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!