Тисячі вірян у Львові молилися за мир. Відео

3633 0
Учора, 15 лютого, львів’яни та гості міста молились за мир в Україні. Віряни зібрались на площі перед собором святого Юра, де від 30 січня перебуває унікальна реліквія з Ватикану – Нерукотворний образ Ісуса Христа.

Церковну відправу провадив архиєпископ і митрополит Львівський Ігор. Аби люди надворі могли слідкувати за літургією, перед воротами церкви встановили екран.

Протягом двох тижнів, відколи  Нерукотворний образ Христа привезли до Львова, до храму цілодобово стояли черги людей, які хотіли поклонитись святині. На почитання йшли дорослі та діти, воїни АТО, переселенці. Багато людей автобусами і поодинці приїжджали з-поза меж Львівської області.

Читайте також: Реліквія з Ватикану буде у Львові ще кілька днів

У Львові святиня мала пробути до 15 лютого. Однак Римський Апостольський Престол, як виняток і на знак особливої уваги до України, продовжив перебування реліквії до вечора четверга 19 лютого.

Проте доступ до ікони обмежать. Упродовж цього часу у соборі святого Юра богослужіння відбуватимуться за графіком, а храм буде відчинений до 23:00.

 

За матеріалами телеканалу ZIK.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!