Тисячу гривень за вакцинацію можна буде витратити на книги

2530 0
Програма з перерахування по 1 тис. грн українцям, які вакцинуються проти Covid-19, матиме назву «єПідтримка».
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу, обіцяну президентом Володимиром Зеленським, можна буде витратити на книжки. Про це повідомляє Урядовий портал.

Читайте також: Президент Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному вакцинованому від Сovid-19

За словами першої віцепрем’єрки, міністерки економіки України Юлії Свириденко, програма з перерахування по 1 тис. грн українцям, які вакцинуються проти Covid-19, матиме назву «єПідтримка». В її межах кошти можна буде витратити зокрема на придбання книг.

Рішення дозволити витрачати тисячу для вакцинованих на книги ухвалили після зустрічей із «представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів та інших інституцій».

Програма «єПідтримка» стартує з 19 грудня. У рамках програми вакциновані зможуть отримати від держави підтримку в розмірі 1000 гривень. За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Читайте також: Вакциновані теж хворіють, але у них легший Covid-19

Взяти участь у програмі на першому етапі можна буде через мобільний застосунок «Дія». Після перевірки на відповідність встановленим критеріям громадянин зможе відкрити віртуальний рахунок в онлайн-банку, отримати на нього гроші та витратити їх на покупку послуги у суб’єкта господарювання, який бере участь у програмі.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський пообіцяв кожному вакцинованому від коронавірусу громадянину по тисячі гривень. Так, громадяни, щеплені від коронавірусу двома дозами вакцини, зможуть отримати гроші через додаток «Дія».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!