Політична реклама

У 2012 році в Україні подорожчають і ліки

1052 0
Протягом 2012 року ціни на ліки в Україні зростуть у середньому на 15%. Головним двигуном зростання цін в 2012 році стануть так звані генерики - ліки, термін дії патентного захисту на які закінчився, і тепер їх може випускати будь-який фармзавод. Про це сказав керівник проекту "Фармконсалтинг" Сергій Орлик.

Виробники та імпортери продовжать перестраховуватися, піднімаючи відпускні ціни вище реального рівня інфляції, пише Сегодня.

З метою підвищити прибуток компанії активно здійснюють "підміну" продуктів, розфасовуючи лікарські препарати у великі упаковки з одночасним підвищенням їх ціни.

Відзначимо, що 60-65% ринку українських ліків - це брендовані генерики, в розкрутку і просування яких виробники вкладають величезні кошти. Відповідно, їх ціна не набагато відрізняється від оригінальних препаратів.

Джерело: Finance.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!