Політична реклама

У 2012-ому закордонні паспорти подорожчають у чотири рази

1085 0
З 1 січня 2012 року в Україні подорожчає стандартне оформлення закордонного паспорта. Згідно з постановою Кабінету Міністрів Україні від 26 жовтня 2011 р. N 1098, з нового року в Україні діятиме новий "прайс" на послуги МВС та ДМС.

Так з 1 січня 2012 року підрозділи Державної міграційної служби (ДМС) будуть стягувати за стандартне оформлення та видачу паспорта для виїзду за кордон (протягом 30 днів) 87,15 гривні, тобто майже в чотири рази більше, ніж зараз (23,38 гривні за послуги двох підрозділів МВС). А значить, замість нинішніх 343 гривень за такий паспорт українці заплатять 407.

Що стосується оформлення термінових паспортів (за 10 днів або за 3 дні), то, як пояснили в ДМС, через два місяці послуги МВС подорожчають вдвічі (стандарти послуг і тарифи до 1 січня ще можуть уточнюватися. - Авт.).

"Поки що орієнтуємося на 5-й пункт постанови, де сказано, що якщо замовник письмово просить надати послуги терміново (до 10 або до 3 днів), то розмір плати за послуги ДМС і МВС зростає на 100%", - пояснили нам в департаменті паспортної роботи та громадянства ДМС.

Поки що МВС за виготовлення документа в 10-денний термін планує брати з нас вже не 184,58 гривні, як зараз а 174, у триденний - стільки ж (замість теперішніх 340,75). А оскільки вартість закордонного паспорта складається ще з держмита і ціни бланка (які поки не змінюються), то через два місяці українці платитимуть за оформлення термінових паспортів менше, ніж зараз: 851 та 1039 (нині - 861 і 1205 гривень залежно від терміну виготовлення). Трохи подорожчає також переоформлення закордонних паспортів замість втрачених - з 75 до 86 гривень.

Що стосується біометричних паспортів, закон про які ветував президент Віктор Янукович, то він зараз перебуває на доопрацюванні.

"Ми намагаємося врахувати зауваження президента, вони в основному технічного характеру, - говорить співавтор законопроекту Валерій Коновалюк. - Закон необхідно прийняти якнайшвидше, щоб виконати план з наближення України до безвізового режиму з ЄС.

Протягом листопада документ буде переписаний, ми знову приймемо його в Раді, і до Нового року, думаю, його підпише президент. А виробництво біопаспортів розпочнеться вже через тиждень після цього".

За даними консорціуму ЄДАПС, біометричні закордонні паспорти коштували б близько 500 гривень (за умови, що держмито скасують).

Повний текст постанови читайте тут.

Джерело: "Сегодня"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!