У 2017-му році Україна планує підписати угоду про «відкрите небо» з ЄС

1909 0
Міністерство інфраструктури розраховує на підписання Україною угоди про спільний авіаційний простір («відкрите небо») з Європейським Союзом у 2017-му році.
фото: inquisitr.com

фото: inquisitr.com

Про це повідомив під час брифінгу міністр інфраструктури Володимир Омелян. Він зазначив, що відновити переговори про «відкрите небо» вдалося після намірів Великої Британії розпочати консультації з Іспанією з приводу спору щодо статусу Гібралтару. Дана дискусія є перешкодою для підписання угоди між Україною та ЄС, пише УНІАН.

«Радий, що обидві столиці (Лондон і Мадрид – ред.) з розумінням ставляться до цієї ситуації. Лондон погодився відновити переговори з Іспанією про те, яким чином знайти формулу для підписання угоди між Україною та ЄС, і правильно прописати позицію Гібралтару, – сказав Омелян. – Я сподіваюся, що ми зможемо у цьому трикутнику найближчим часом досягти компромісу, щоб уже у 2017 році ця угода була підписана».

Як повідомлялося, Україна протягом кількох років веде переговори з ЄС про спільний авіаційний простір, який дозволив би українським і європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу і України. Разом з тим, підписання угоди неможливо без розв’язання спору між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, який актуалізувався після референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу.

Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення у даному напрямку. Питання визначення Гібралтару обговорюється європейською та українською сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угода була парафована ще у 2013 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!