У Львові перевірять стоматполіклініку, яка протестує проти реформування

2503 1
Працівники поліклініки вважають перевірку заангажованою.
фото: stomat3.lviv.ua

фото: stomat3.lviv.ua

Сьогодні, 7 серпня, у Комунальну 3-тю стоматологічну поліклініку виїхала профільна комісія для проведення комплексної перевірки організації надання медичної допомоги та інвентаризації матеріальних цінностей. Про це повідомив під час прес-конференції начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

За його словами, працівники медичного закладу вважають цю перевірку заангажованою.

«Більшість членів цієї комісії здійснювали таку ж перевірку у 2014 році, коли був протест колективу проти тодішнього головного лікаря Василя Годованого, якого в результаті звільнили. І тоді працівники 3-ї стоматполіклініки не мали до комісії претензій. Тепер вони вважають її упередженою», – говорить Зуб.

Зранку працівники поліклініки вкотре відмовилися допустити на робоче місце нового головного лікаря Юрія Павліва. Володимир Зуб каже, що медики також перешкоджають діяльності своїх колег, які не підтримують протестні настрої.

«Ми знаємо, що не всі працівники підтримують те, що відбувається. Тому заяви лідерів протесту про те, що вони мають 100-відсоткову підтримку колективу, не відповідають дійсності», – говорить він.

Також Володимир Зуб повідомив, що він і Юрій Павлів звернулися у правоохоронні органи з проханням відкрити кримінальне провадження за фактом перешкоджання діяльності посадової особи.

Тим часом Zaxid.net повідомляє, що приблизно 20 стоматологів комунальних поліклінік міста заблокували приймальню міського голови Андрія Садового. Вони вимагають збереження своїх робочих місць, продовження виплати зарплат з міського бюджету, звільнення Володимира Зуба з посади начальника управління охорони здоров'я, а Юрія Павліва - з посади головного лікаря 3-ї стоматполіклініки. Якщо їхні вимоги не будуть враховані, медики готові оголосити безстроковий страйк, а частина з них – оголосити голодування.

Нагадаємо, що 3-тя, 4-та та 5-та стоматологічні поліклініки Львова протестують проти реформи комунальних поліклінік у некомерційні ЛКП.

Анна Журба


Читайте також:
7 Серпня, 2017 20:29
Yurko От хто повірить, що тесть і зять так чисто випадково такі талановиті керівники що мусять бути обож головними лікарями. А може просто перший купив у Зуба посаду для зятька? Зуба гнати в шию. Старий продажний корупціонер. З ним реформа не пройде.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!