У 8-мій лікарні Львова відкриють відділення КТ і кабінет МРТ. Загалом вкладуть 100 млн грн

4592 0
Томограф запрацює уже з березня.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У 8-мій міській клінічній лікарні Львова облаштують ангіографічну операційну, відділення комп’ютерної томографії та кабінет магнітно-резонансної томографії. Це дозволить лікарні надавати невідкладну допомогу на надсучасному рівні.

Зараз тут проводять ремонтні роботи

Томограф запрацює уже з березня. Загалом у лікарню цього року інвестують близько 100 млн грн з міського й державного бюджетів.

КТ обійшлося у 24 млн грн, це обладнання взяли у лізинг, а МРТ і ангіограф ще по 30 млн грн.

«Ми зможемо надати дуже багато різних послуг, зокрема лікування інсультів, інфарктів міокарду. Починаються реорганізаційні роботи реабілітаційного відділення – тому це і реабілітаційні послуги, звісно, хірургічний пакет, терапевтичний – тобто ми плануємо дуже розширити свої можливості і фінансування цієї установи з Національної служби здоров’я України», – зазначив керівник 8-ї міської клінічної лікарні Василь Трунквальтер.

Відділення комп’ютерної томографії облаштовують на першому поверху кардіологічного корпусу. Роботи фінансують з бюджету розвитку міста, уже витратили понад 2,1 млн грн і цього року необхідно ще майже 1,8 млн грн.

Ангіографічну операційну облаштовують за рахунок державної субвенції (8 млн грн) та бюджету розвитку Львова. У 2020 році робіт сюди скерували 8 млн грн державних коштів та 137 тис грн з бюджету розвитку міста. Цьогоріч потрібно ще 554 тис грн з міського бюджету розвитку.

Кабінет МРТ відкриють цого року, на нього потрібно 5,6 млн грн з міського бюджету розвитку.

У лікарні згодом планують відремонтувати й утеплити фасад, встановити металопластикові вікна, перекрити дах терапевтичного корпусу, що зараз протікає. Також планують обладнати блоки інтенсивної терапії в інфарктному та інсультному відділеннях.

До слова, 8-ма міська клінічна лікарня Львова має 365 ліжкомісць, з них для лікування хворих на Covid-19 – 250, які на 80% забезпечені киснем.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!