Політична реклама

У аптеках Львова на третину подорожчали імпортні ліки

1685 0
На третину і більше подорожчали імпортні ліки, яких на українському ринку близько 70%. Решта медпрепаратів – українського виробництва.

Однак ціна на українські медикаменти теж зросла, щоправда, наразі на 5%, повідомляє Zik.

«Зараз справді відчуваємо різке підвищення цін на іноземні медикаменти. До прикладу, препарат для  печінки відомої німецької фірми «Раціофарм» раніше коштував приблизно 62-65 гривень. Зараз його ціна зросла аж до 97 гривень. Звичайно, у покупців це викликало шквал негативних емоцій. 

Українські замінники значно дешевші, але деяким іноземним препаратам їх просто нема, а подекуди вітчизняні аналоги не мають такої активності, як оригінальні закордонні засоби», – розповіла завідувач аптеки Наталія Мозіль.

Причину такого стрибка цін аптекарі пов’язують з раптовим подорожчанням іноземної валюти. А українські ліки gjдорожчали через підняття цін на пальне.  Утім, кажуть аптекарі, вітчизняні медпрепарати пізніше можуть коштувати ще більше – поки що деякі аптеки торгують ще старими запасами ліків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!