Політична реклама

У аптеках Львова подорожчали ліки

1841 0
Різкий стрибок цін на ліки фармацевти пояснюють зростанням курсу долара і не поспішають прогнозувати, чи подорожчання продовжитися.

"Якщо долар підріс на 10%, то гуртові комерційні структури підвищили ціни препаратів на 30-40%", - зазначила виконавчий директор Галицької фармацевтичної асоціації Неля Бик.

 Відтак в аптеках почали знижувати націнку на ліки. Однак, деякі постійні клієнти навіть почали запасатись медикаментами.

 Тимчасом у профільному міністерстві кажуть, що не мають впливу на комерційні аптеки і підприємства. Зі слів міністра охорони здоров'я Олега Мусія, єдине, що у їхній компетенції — це ліки, які закуповують за гроші з держбюджету.  

 Якими будуть ціни на ліки найближчим часом, експерти прогнозувати не беруться. Кажуть, все залежить від політичної ситуації в країні.

Джерело: Львівська хвиля

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!