У Бердянську лікарні заповнені пораненими окупантами, – Генштаб

986 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото умовне

Фото умовне

Лікарні в місті Бердянську переповнені пораненими окупантами, тому російські війська за останній тиждень облаштували ще три військові шпиталі. Протягом доби противник завдав 2 ракетних удари та 7 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню, зокрема цивільну інфраструктуру Донецької та Херсонської областей. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Коротко по напрямках:

  • На Сіверському – обстрілів з мінометів та ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів: Синьківка Чернігівської області та Покровка Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку противник обстрілював позиції ЗСУ біля 13 населених пунктів, зокрема: Соснівка, Зелене, Вовчанськ, Хатнє, Красне Перше та Дворічна Харківської області.
  • На Куп’янському – ворог обстрілював з танків та всього спектру артилерії поблизу населених пунктів: Вільшана, Орлянка, Кислівка Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів: Макіївка, Невське, Червонопопівка Луганської області та Терни, Серебрянка Донецької області.
  • На Бахмутському – противник обстріляв із танків та артилерії різних типів позицій ЗСУ біля населених пунктів: Білогорівка, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Дружба, Парасковіївка Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку ворог обстріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів: Авдіївка, Веселе, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка, Первомайське Донецької області.
  • На Новопавлівському – противник обстріляв із танків та всього спектру артилерії позицій Сил оборони України неподалік населених пунктів: Времівка, Велика Новосілка, Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку ворог обстріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій ЗСУ та цивільної інфраструктури біля 18 населених пунктів, зокрема: Вільне Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Залізничне, Гуляйполе, Степове, Щербаки, Білогір’я Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку противник не припиняє обстріли населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпра. Від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура 12 населених пунктів, зокрема: Антонівка, Веселе, Дудчани, Милове та Золота Балка Херсонської області і місто Херсон, є постраждалі серед мирних мешканців.

 

Читайте також: Українські захисники знищили ще майже 500 окупантів, – Генштаб

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу здійснили вогневе ураження двох пунктів управління, дві позиції ракетних військ і артилерії та 5 районів зосередження живої сили й військової техніки загарбників.

Ольга Коваль
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!