У березні планують розпочати другий етап реконструкції на Lem Station

1457 0
Довкола компресорної станції планують влаштувати загальну зону паркування та відкрити її разом із першою чергою – до кінця 2023 року.
фото пресслужби лмр

фото пресслужби лмр

У Львові в березні цього року планують розпочати реконструкцію компресорної станції, що в старому трамвайному депо. Цим розпочнеться другий етап робіт на Lem Station, і тут має зʼявитися мультифункційний артцентр. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головниий виконавчий директор Lem Station Михайло Лемак.

«Проєкт, який стосується реконструкції компресорної станції та вже перебуває на експертизі, ми спершу планували для третьої черги, але змінили намір. Тому, щойно отримаємо дозвіл, одразу почнемо роботи. Тут з’явиться мультифункційний артцентр. Цей етап простіший дещо від попереднього, бо будівля – стара, радянська, в нормальному стані», – каже він.

Читайте також: У Львові знову тестують перший тролейбус із автономним ходом

Довкола станції планують влаштувати загальну зону паркування та відкрити її разом із першою чергою – до кінця 2023 року. За словами Михайла Лемака, підрядники вже наближаються до закінчення першого етапу робіт з реконструкції. Щоправда, мовиться не про фінальний запуск усіх проєктів, які там запрацюють, а лише про саму реконструкцію. Тут колишні перша електрична станція та поліклініка для працівників «Львівелектротрансу» загальною площею понад 2 тисячі квадратних метрів будуть використовувати під майбутній коворкінг та кафе для резидентів коворкінгу і гостей, а інші окремі приміщення – для різних сервісів, які передбачає екосистема Lem Station. 

А третю чергу реконструкції планують завершити впродовж наступного року. У правому ангарі буде івент-хол та мейкер-спейс, а в центральному – невеличкий фуд-корт, шоу-руми локальних стартапів та крафтових виробників, мітап-зона тощо.

Читайте також: Історія проспекту у Львові, де можна було побачити Полтву 

Нагадаємо, що старе трамвайне депо у Львові невдовзі може перетворитися на сучасний креативний простір. Пандемія коронавірусу та повномасштабне вторгнення росії в Україну спершу поставили проєкт на паузу, однак нині тут уже майже завершують першу чергу робіт. Детальніше про роботи на Lem Station читайте тут. У 2021 році на стіні компресорної станції відкрили мурал, присвячений Станіславу Лему, в межах спільного проєкту з польським містом Катовіце «Нам не потрібні інші світи. Нам потрібні дзеркала». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!