У Берліні на акцію в підтримку України вийшли щонайменше 20 тисяч людей

1657 0
Демонстранти несли транспаранти з написами «Зупинити війну», «Мир», «Де вакцина проти війни» та з образами на адресу Путіна.
Фото: AFP/John Macdougall

Фото: AFP/John Macdougall

На демонстрацію у Берліні на підтримку України, яка протистоїть російській війні, сьогодні вийшли понад 20 тис. людей, повідомляє Європейська правда з посиланням на Berliner Zeitung.

Демонстранти пройшли великою колоною центром міста. Серед демонстрантів були як молоді, так і люди похилого віку, і навіть сім'ї з дітьми. Девіз демонстрації: «Зупинити війну. Мир та солідарність народу України».

Читайте також: МВФ погодив екстрену допомогу Україні в 1,4 мільярда доларів

У багатьох учасників були повітряні кулі синього та жовтого кольорів. Інші несли транспаранти з написами «Зупинити війну», «Мир», «Де вакцина проти війни» та з образами на адресу президента Росії Володимира Путіна.

Поліція заявила, що на акції були присутні 20-30 тис. людей. Альянс організаторів профспілок, церков, ініціатив із захисту довкілля та груп світу назвав кількість учасників у 60 тис. осіб. Багатотисячні демонстрації також пройшли у Штутгарті, Гамбурзі, Франкфурті та Лейпцигу. Два тижні тому, через три дні після початку війни, на вулиці Берліна вийшли понад 100 тисяч людей.

Нагадаємо, що американські сенатори із групи підтримки України намагаються переконати Президента США Джо Байдена надати Україні гуманітарну повітряну допомогу. Це має врятувати українські міста, які перебувають в облозі, а також стримати авіаудари Путіна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!