У Берліні заборонили прапори і символіку України на заходах 8 та 9 травня

1733 0
Під заборону потрапили не тільки прапори Росії, СРСР або так званих «ЛНР» і «ДНР», але і прапори України.
Фото/ GETTY IMAGES

Фото/ GETTY IMAGES

Влада федеральної землі Берлін заборонила прапори та іншу символіку України на пам’ятних заходах 8 та 9 травня, прирівнявши їх до символіки сепаратистів росії. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на документ поліції Берліну.

Читайте також: Без масових подій. Козицький розповів, чи варто очікувати львів'янам провокацій від росії 8 і 9 травня

Зазначається, що українські активісти планували провести мирну акцію в німецькій столиці та згадати жертв Другої світової війни, в якій загинули мільйони українців.

Зі слів віцепрезидентки українсько-німецької асоціації «Ukraine Future» Ганни Прайне-Косач, два тижні тому українська громада у Берліні домовилася з місцевою владою про проведення акції та отримала дозвіл. Очікувалося, що віддати шану загиблим у Берліні зберуться близько 20 тисяч українців, проведення демонстрації не планувалося.

Однак увечері 6 травня поліція Берліна надіслала організаторам документ, в якому вказано про заборону використання будь-якої символіки України під час відвідування пам'яток Другої світової війни. Крім того, на об'єктах заборонено перебування будь-яких представників українських організацій.

Зазначається, що документ датований 4 травня, але організатори отримали його лише 6 травня. Оскільки попереду вихідні дні, оскаржити його буде складно. Наразі організатори шукають юридичні шляхи скасувати заборону на використання української символіки.

Читайте також: «Краще садіть городину». Міський голова Львова про безпеку на 8-9 травня

До міської влади Берліна було подано заявки на проведення близько 50 демонстрацій та заходів 8-9 травня, через що влада визначила низку обмежень у 15 районах, ймовірно, побоюючись виникнення конфліктних ситуацій.

Додамо, що під заборону потрапили не тільки прапори Росії, СРСР або так званих «ЛНР» і «ДНР», але і прапори України.

Заборонено також «грати та співати російські/українські марші або військові пісні».

Не дозволена також демонстрація літер «V» або «Z», які використовуються росіянами у війні проти України, георгіївських стрічок та іншої символіки та знаків на підтримку війни росії проти України.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!