У Білорусі на сьогодні немає військ для такого наступу, як 24 лютого, – Данілов

1379 0
Говорячи про «готові чи не готові» до наступу білоруси, треба розуміти, що це – війська, і вони будуть робити відповідні речі.
Фото: РНБО

Фото: РНБО

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявляє, що на території Білорусі на сьогодні не сконцентровано такої кількості військ, щоб повторити наступ 24 лютого. Про це він повідомив у інтерв’ю Радіо НВ, пише УП.

Читайте також: Лукашенко припускає, що Білорусь може воювати за Західну Україну

«Ми володіємо інформацією, що відбувається сьогодні на території Білорусі. На сьогоднішній день ми не бачимо таких загроз (щодо вторгнення – ред.), тому що там немає достатньої кількості сил і засобів для того, щоб зробити такий наступ, який відбувався 24 лютого.

Концентрація російських військ, яка була на 24 лютого, на сьогоднішній день в Білорусі відсутня. Коли звідси наші військові вигнали рашистів, і вони тікали через Білорусь, вони в Білорусі не залишилися, а були передислоковані у переважній більшості на Донецький, Луганський і Харківський напрямок», – сказав Данілов.

Він також зазначив у відповіді на питання про готовність білоруських військ вторгнутися в Україну, що коли ми говоримо «готові чи не готові», варто розуміти, що це – війська. І якщо їх піднімуть за тою чи іншою тривогою, вони будуть робити відповідні речі. На сьогодні, зі слів секретаря РНБО, спроможності та сили не спостерігається. Крім того, Данілов наголовис, що росія вже «політично окупувала» Білорусь.

Читайте також: Лукашенко може віддати наказ, але Білорусь – окупована, – білоруський опозиціонер про можливе вторгнення

«Треба розуміти, що Лукашенко знаходиться під великим впливом Російської Федерації. Росія фактично вже політично окупувала Білорусь. І казати про те, що це вільна країна, — це велике, скажімо так, припущення», – додав він.

Нагадаємо, що 16 червня Олексій Данілов повідомив, що напередодні президент Володимир Зеленський зібрав засідання ставки головнокомандувача щодо можливої загрози нового вторгнення з боку Білорусі та провести перевірку готовності у чотирьох областях.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv поспілкувалося з білоруським опозиціонером, координатором «Білоруського кризового центру» у Львові Олексієм Францкевичем, який пояснив, чи можливе військове вторгнення білорусі в Україну та відкриття нового фронту російсько-української війни, а також що означають маневри російсько-білоруських військ. 

Раніше самопроголошений президент Республіки Білорусь Аляксандр Лукашенко припускав, що військам його країни, можливо, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її «не відтягнув Захід».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!