У білорусі в червні планують провести навчання поряд із Україною

1287 0
Йдеться про заходи вогневої підготовки на стрільбищах у Гомельській області.
Олександр Лукашенко

Олександр Лукашенко

Із 22 червня по 1 липня у Гомельській області білорусі, що межує з Україною, відбудуться планові мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами. Такі збори проходять щороку під егідою місцевої влади. Про це повідомляє білоруське державне видання БелТа, передає Українська правда. 

«У період навчань буде обмежено рух окремими територіями, що прилягають до об'єктів Збройних Сил. Крім того, заплановані заходи вогневої підготовки на стрільбищах, розташованих у Гомельській області», – пояснює військовий комісар області Андрій Кривоносов. 

Читайте також: Бої на Сході досягли максимальної інтенсивності, – Міноборони 

Видання зазначає, що навчання проводяться для «підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності військових комісаріатів, удосконалення військових знань та практичних навиків військовозобов'язаних». Збори акумулюють усі райони області. Крім того, у Жлобинському районі області з 28 червня по 16 липня заплановані військові збори з військовозобов'язаними, призначеними до територіальних військ.

За словами Кривоносова, у цей період відпрацьовуватимуться питання «організації охорони та оборони об'єктів територіальної оборони, виконання заходів військового стану, а також боротьби з диверсійно-розвідувальними групами». 

Видання зазначає, що територіальна оборона у регіонах практикується з 2002 року, а збори проходять «планово щороку» під егідою місцевої влади.

Нагадаємо, голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов прокоментував інформацію про нібито повторний наступ на столицю. За його словами, росія від своєї агресивної мети оволодіти всією територією України не відмовилась, а Київ залишається пріоритетною ціллю для захоплення. Водночас, якщо наразі дивитися на Брянську та Курську області, то фактичних ознак формування військ не спостерігається.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!