У ВООЗ заявили, що закривати школи через Covid-19 не варто

3340 0
Організація закликає країни відкривати школи, щоб діти могли повернутися до середовища живого спілкування.

Закриття шкіл не сильно допомагає зупиняти поширення коронавірусу, тому їх варто залишати відкритими. Про це у Twitter написав директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Уряд скоротив фінансування освітніх програм, щоби закупити дезінфектори для шкіл

«Закриття шкіл мало сприяє боротьбі з інфекцією, тому їм варто залишатися відкритими. Під найбільшим впливом опиняються діти, що перебувають у важкій життєвій ситуації», – написав Ганс Клюге.

Представник ВООЗ закликав країни відкривати школи, щоб діти могли повернутися до середовища живого спілкування і «приймати рішення».

Нагадаємо, що Львівська обласна комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти області встановити канікули з 19 по 30 жовтня, а після цього – організувати можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації. Т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що після канікул до школи підуть лише учні початкових класів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!