У Бориславі зустріли 21-річного Героя, який загинув у боях на півдні України

29558 0
Захисник поліг у боях ще 25 лютого.
Фото: Бориславська міська рада

Фото: Бориславська міська рада

У війні з Росією загинув 21-річний Андрій Горбатенко з Борислава. Юний Герой проходив службу за контрактом у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. 25 лютого захисник поліг у боях з окупантами поблизу села Шилова Балка на Херсонщині. Про це повідомили у Бориславській міській раді.

Читайте також: На війні з окупантами загинув підполковник Нацгвардії зі Львівщини

«З великим сумом сповіщаємо, що у російсько-українській війні Борислав втратив відданого сина нашої громади. Горбатенко Андрій Олегович народився у Бориславі 3 жовтня 2001 року і загинув у боях за Україну в на півдні України 25 лютого 2022 року. Герою був всього 21 рік. Навчався хлопець у 3 школі, згодом - у професійно-технічному ліцеї нашого міста. Службу проходив за контрактом у 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді», – йдеться у повідомленні.

Батько Героя також військовий. Сам – росіянин, який переїхав до Борислава ще у 1988 році. Був учасником АТО у 2015-2016 роках. Брав участь у боях в Авдіївці та Зайцевому.

24 березня загиблого юнака живим ланцюгом зустріли в рідному Бориславі. Похорон відбудеться завтра, 25 березня, о 13:00год. Поховають Героя на цвинтарі у мікрорайоні Потік.

Нагадаємо, що під час оборони міста Попасна на Луганщині загинув 25-річний Роман Крохмальний зі Сокільників. 

У російсько-українській війні також поліг орнітолог із Львівщини Олексій Дзизюк.

Фото зі сторінки Бориславської міської ради


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!