У Братковичах на Львівщині відкрили школу, яку будували шість років. Фото

1876 0
Будівництво розпочали у 2016 році, однак через брак фінансування об’єкт отримав статус довгобуду.
фото: лода

фото: лода

Сьогодні у селі Братковичі, що на Львівщині, відкрили нову школу. Заклад розрахований на близько 180 школярів, які з початку нового навчального семестру сядуть за парти. Будівництво розпочали у 2016 році, однак через брак фінансування об’єкт отримав статус довгобуду. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

Цьогоріч школу внесли до програми «Велике будівництво». Упродовж цих років на території школи звели двоповерхову будівлю, встановили віконні блоки та влаштували шатровий дах.

Читайте також: Які пам'ятки на Львівщині можуть потрапити у програму «Велике будівництво». Перелік

Раніше через брак приміщень учні навчались у дві зміни. Умов для занять фізкультурою в межах школи теж не було. Їдальня ж була розташована в кількох метрах від самого закладу. Ці чинники й зумовили початок будівництва нової загальноосвітньої школи.

Об’єкт має два поверхи, на яких розмістили класні кімнати, спортивний зал, зону для відпочинку. Також згідно з планом на об’єкті передбачили їдальню, внутрішні санвузли, на що загалом передбачили понад 77 млн гривень (більш ніж 61 млн лише за поточний рік).

У 2021 році на об’єкті встановили дверні блоки, завершили фасадні та внутрішні оздоблювальні роботи, збудували котельню, встановили твердопаливні та газові котли, улаштували інженерні мережі (система опалення, вентиляція, водопостачання та водовідведення, електропостачання), встановили автоматичну пожежну сигналізацію, провели роботи з благоустрою, встановили зовнішнє освітлення.

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

Окрім цього, влаштували очисні споруди та пожежні резервуари, закупили та встановили обладнання для навчальних класів, харчового та медичного блоку, спортивного залу, комп’ютерного класу тощо. Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня в с. Братковичах Городоцького району стаоновить 49,199 млн грн, з них 39 млн грн – Державного фонду регуонального розвитку.

Фото: Львівська ОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!