У Броварах відкрили «Містечко миру» за проєктом італійського архітектора

916 0
Новий пункт незламності відкрили у центрі міста.
Ігор Сапожко/Facebook

Ігор Сапожко/Facebook

У Броварах на Київщині відкрили «Містечко миру» (Peace Village) за проєктом італійського архітектора Маріо Кучінелла. У цих будиночках розмістили пункт незламності та громадський простір.

У Броварській адміністрації зазначили, що його почали будувати ще 6 лютого за сприяння Європейського Руху Ненасильницьких Дій (MEAN) спільно з пулом італійських компаній.

Це комплекс трьох споруд у вигляді символу миру, площею 300 м². Тут можна зарядити ґаджети, зігрітись, проводити навчання дітей та зустрічі. У містечку є дві печі, генератор та сонячні батареї.

 

За словами координатора проєкту, це не просто три будиночки, а прояв підтримки від європейців.

«Ми будемо з вами, коли вас атакують, забирають світло, бомбардують будинки. Це маленьке містечко навчить європейців, що мир треба будувати разом», — сказав Анджело Моретті.

 

Додамо, на Київщині обладнано понад 450 пунктів незламності – там можна підзарядити телефон, отримати доступ до Інтернету, зігрітися тощо. Є генератори, старлінки, запаси води та їжі. Наразі більшість з них продовжують працювати у звичайному режимі, із часом – їх переведуть у сплячий режим, однак, за потреби їх зможуть розгорнути у найкоротші терміни.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!