У Британії посилюють карантин на Різдво через новий штам коронавірусу

1370 0
Нині новий штам ретельно досліджують втім, уже відомо, що він є більш заразним.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон повідомив, що у країні виявили новий штам коронавірусу, який може бути на 70% більш заразним, про це інформує «Українська Правда». Через це у країні посилюють карантинні заходи. 

Читайте також: У МОЗІ оприлюднили план вакцинації українців

Він каже, що поки немає жодних даних про те, що нова мутація вірусу викликає важчий перебіг захворювання чи відрізняється вищою смертністю. Але він пояснив, що зважаючи на інформацію про цей новий варіант вірусу та зважаючи на потенційний ризик, який він представляє, британці не зможуть відсвяткувати Різдво, як планували.

«Беручи до уваги перші свідчення щодо цього нового варіанту вірусу, який представляє потенційний ризик, з дуже важким серцем, я повинен сказати вам, що ми не можемо продовжувати з Різдвом як планувалось», – сказав Джонсон, передає агенція Reuters

У ВООЗ також відреагували на інформацію про новий штам вірусу. Там зазначили, що контактують із владою Британії і будуть ділитися інформацією про вірус по мірі її надходження. Через поширення нового штаму коронавірусу Нідерланди з 20 грудня ввели заборону на пасажирські авіаперевезення з Великої Британії.

Читайте також: «Забезпечені усім необхідним»? Чи вистачить в Україні коштів на вакцину та лікування ковідних хворих 

Нагадаємо, Велика Британія 8 грудня першою з країн Заходу розпочала програму масової вакцинації населення від коронавірусу. Програма спрямована на захист найбільш уразливих груп. Роблять щеплення вакциною Pfizer/BioNTech. Вакцинація не буде обов'язковою. Першими провакцинують тих, кому за 80 років, жителів будинків для літніх людей та їхніх працівників, а також деяких медичних працівників.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!