У Брюховичах встановлять джерело питної води. Фото

1521 0
Основні роботи завершать до кінця цього року, а озеленять територію вже навесні.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Брюховичах облаштовують джерело питної води. Основні роботи планують завершити до кінця цього року. Озеленять територію та оздоблять вуличними меблями – навесні, коли потепліє. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Територію біля джерела вимостять бетонною тротуарною плиткою, зроблять монолітні залізобетонні сходи, металеву огорожу бетонну чашу, майданчик з лавками та газонами, викладуть пішохідні доріжки.

Читайте також: Біля церкви Покрови у Львові встановили новий питний фонтан. Оновлено

Зараз біля джерела тривають монтажні роботи сходинок, відкачування води зі свердловини та роторне буріння свердловини із промивкою.

Читайте також: Питний фонтан, груші з підсвіткою і криті павільйони. Як зміниться простір на Чупринки – Бандери

Як зазначили у департаменті міської агломерації ЛМР, великогабаритної техніки вже немає, тож заїзд біля вулиць Львівська – Ясна, де тривають роботи, відкритий. Підрядник пообіцяв, що в разі пошкодження великогабаритною технікою частини дороги, яку нещодавно відремонтували, полагодити за свій рахунок.

Джерело у Брюховичах тривалий час перебувало у занедбаному стані. Небайдужі мешканці навіть написали проєкт «Жива вода» та подали його на щорічний конкурс, який проводить управління екології та природних ресурсів ЛМР – «Благоустрій джерел Львова». Проєкт переміг. І це єдиний проєкт-переможець, в якому йдеться про облаштування саме джерела питної води. На ремонт цілому виділили 469 тисяч гривень.

Через відсутність учасників, які подавалися на тендер, облаштування джерела суттєво затрималося, тож тендер  оголошували кілька разів. Наразі підрядник є і обіцяє роботи завершити до кінця грудня.

Нагадаємо, що у новому громадському просторі на вул. Личаківській, що біля Церкви Покрови, встановили та підключили питний фонтан.

Фото пресслужби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!