У Брюховицькому парку облаштовують алеї та встановлять лавки з урнами

1001 0
Парку також планують надати статус природно-заповідного фонду.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Брюховичах реконструюють парк імені Богдана Хмельницького. Зокрема, тут облаштовують три алеї, якими найчастіше користуються відвідувачі та які водночас є транзитними. Роботи планують завершити до кінця року. Про це повідомляють у департаменті міської агломерації ЛМР.

Читайте також: Брюховицьке озеро звільнять від паркана і заберуть в орендаря

Крім доріжок, у парку встановлять нові лавки та урни за стилем і стандартами, як у парках Львова. Алеї облаштовують за кошти державної субвенції – 1,5 млн грн. Щоб завершити проєкт, з міського бюджету виділять ще 1,1 млн грн.

Читайте також: Яким буде парк розваг, який планують звести поблизу Львова

Місто також планує змінити призначення парку. Наразі об’єкт є рекреаційною зоною, тому передбачає забудову, зокрема, готелів і ресторанів. Щоб зберегти зелену зону, парку мають надати статус природно-заповідного фонду. Згодом у Брюховицькому парку мають намір встановити освітлення, а також передати на баланс Львова та оформити його межі.

Фото ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!