Київ

У Бучі хочуть відновити столітню садибу Штамма

1976 0
Цій історичній будівлі понад 100 років, розташована вона в Бучі на Києво-Мироцькій вулиці,133 і там під час окупації стояли російські підрозділи.
Садиба Штамма. Фото:Бучанська міськрада

Садиба Штамма. Фото:Бучанська міськрада

Бучанська влада шукає фінанси на реставраційні роботи у знаменитому замку-садибі німецького інженера Євгена Штамма. Про це повідомляє Бучанська міська рада.
 
«Бучанська міськрада опрацьовує можливість звернутися до Світового Фонду пам’яток, щоб отримати фінансову допомогу на протиаварійні, консерваційні та реставраційні роботи у знаменитому замку-садибі німецького інженера Євгена Штамма», - йдеться у повідомленні.
 
Щоб проєкт став реальністю, Бучанський міський голова Анатолій Федорук та керівники структурних підрозділів провели нараду, метою якої є організувати спільні з власником будівлі обстеження пам’ятки архітектури.
 
Допомогти в цій роботі береться товариство з обмеженою відповідальністю «КДК ІНЖИНІРИНГ», яке має багаторічний досвід як у сфері будівництва, так і в роботі з пам’ятками архітектури. Зокрема, вже успішно співпрацює зі Світовим фондом пам'яток по реставрації Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків у Києві та консервації з подальшим відновленням Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.
 
 
Під час зустрічі були обговорені практичні кроки щодо порятунку Садиби Штамма, а також можливість залучення фахівців до обстеження Уварівського дому і створення пам’ятного комплексу на території Церкви Андрія Первозванного, яка також постраждала від обстрілів росіян.
 
Як повідомлялося, до кінця весни 2023 року в Бучі відновлять 110 будинків на легендарній Вокзальній вулиці. 
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!