У будинку на площі Григоренка у Львові відреставрують 9 балконів

1798 0
На це з міського бюджету виділили 399 тис. грн.
фото: ЛМР

фото: ЛМР

У будинку на площі Григоренка, 2/4 розпочали реставрацію дев’яти балконів. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Пелюстка до пелюстки. Як реставрують історичні брами у Львові. Фоторепортаж

«Цей будинок є пам’яткою архітектури. Його збудувало архітектурне бюро Івана Левинського у 1907 році. Він має дуже гарний декор із розмаїттям ліпнини, металу та інших декоративних елементів. А оскільки це кутовий будинок, то там є два фасади, доступних для огляду», – каже керівниця управління охорони історичного середовищі Лілія Онищенко.

За словами Лілії Онищенко, шість балконів із вул. Менцинського, які найперше відреставрують, перебувають у найгіршому стані. На деяких балконах тріснуті плити, а бетонні декоровані стовпці – втрачені. Найкраще збережена лише металева огорожа.

Загальна вартість робіт, згідно з кошторисною документацією, складає 399 тис. грн. Завершити їх планують до кінця літа.

Читайте також: На вулиці Поповича у Львові відреставрували дерев’яну браму. Фото до та після

Додамо, що ремонтно-реставраційні роботи балконів у будинку на пл. Григоренка, 2/4 виконує підрядна організації ТзОВ «Лео-Рест». До них долучається ОСББ «Левинське», яке створили мешканці, аби зберегти будинок.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!