У Чехії офіційно дозволили використовувати експериментальний препарат для лікування Covid-19

8837 0
Лікарям він дістанеться безкоштовно.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

У Чехії офіційно дозволили використовувати для лікування важкохворих на Covid-19 експериментальний противірусний препарат «Ремдезивір» американської компанії Gilead Sciences.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Як інформує чеський інформаційний портал iDNES.cz, у вівторок, 17 березня, Державний інститут контролю над обігом лікарських засобів видав тимчасовий дозвіл на імпорт, постачання та застосування «Ремдезивіру». Міністерство охорони здоров’я Чехії веде переговори з компанією-виробником препарату про його постачання та умови використання.

Лікарям він дістанеться безкоштовно, але хворі отримуватимуть його лише після того, як американська компанія вирішить, що їхній стан відповідає вимогам для проведення клінічного дослідження, зокрема, якщо вони потребують штучної вентиляції легенів.

У чеському уряді готові відправити літак до США, щоб забрати «Ремдезивір» і ведуть переговори з американським урядом про виконання рейсу.

«Ремдезивір» – противірусний препарат, який розробляли для лікування від хвороби, спричиненої вірусом Ебола, але проти неї від виявився не надто ефективним. Водночас, ще у торік учені помітили, що він може бути ефективним проти хвороб, викликаних коронавірусами. У січні «Ремдезивір» отримав важкохворий на Covid-19 у США. Лікарі схильні пояснювати його одужання тим, що він отримав саме цей препарат.

Наразі Gilead Sciences збільшує виробництво «Ремдезивіру» та шукає лікарні для проведення необхідних клінічних досліджень.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Нагадаємо, що у США почали випробовувати вакцину від Covid-19 на людях. Крім цього, ВООЗ почала офіційно тестувати вакцину від коронавірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!