Політична реклама

У четвер у для львів'ян звучатиме музика Моцарта і Бетховена

1904 0
У четвер, 19 грудня, у Львівській обласній філармонії звучатиме музика двох геніїв музичного класицизму: Вольфганга Амадея Моцарта і Людвіга ван Бетховена.

Епоха класицизму у музиці прийшла на зміну «химерному» бароко, де часто застосовувались високої складності багатоголосні музичні форми, повідомляє прес-служба Львівської міськради. Класицизм протиставив цьому простоту і ясність гармонії й форми музичної композиції, а також висунув на перший план мелодію.

Симфонія № 35 Вольфганга Амадея Моцарта, яка прозвучить на концерті, є яскравим зразком класицистичного мислення композитора: ясні, прозорі гармонії, проста, природна мелодія, збалансована форма. Симфонія, написана у мажорній тональності, сповнена оптимістичного, святкового настрою, адже писалась для урочистості в родині Гаффнерів у Зальцбурзі.

Оперу-зінґшіль «Чарівна флейта», увертюра до якої також прозвучить на концерті, Моцарт написав в останній рік свого життя, і на 9 років пізніше від «Гаффнерівської» симфонії.

Четвертий фортепіанний концерт Людвіга ван Бетховена, який прозвучить у виконанні німецької піаністки китайського походження Мяо Гуан, поєднує в собі класичне мислення з деякими ознаками, які віщують перехід до наступної епохи в історії музики — романтизму.

«Вечір австрійської класики» проведе Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» під батутою німецького диригента Георга Майса.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!