У Чорне море вийшли російські ракетоносії

851 0
Це може свідчити про підготовку до нового масованого удару.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

У Чорне море вперше за декілька діб на бойове чергування вийшли російські ракетоносії. Це може свідчити про підготовку до нового масованого удару.

Джерело: речниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону

«Найперше спостереження це те, що у Чорному морі з'явився за тривалий час – декілька діб не було – ракетоносій на бойовому чергуванні. Це надводний ракетоносій, несе вісім ракет типу «Калібр» на борту. Це говорить про те, що підготовка йшла, і в пунктах базування також є ракетоносії, які споряджені й можуть бути долучені до служби протягом кількох годин», – сказала вона.

Читайте також: Є інформація про нові удари та блекаути наступного тижня, – Арахамія

За її словами, наразі у Чорному морі шторм. Але ракетоносії можуть зробити пуск і за такої погоди. Вона закликає не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

«Цілком ймовірно, що початок тижня може бути ознаменований такою атакою», – зазначила речниця.

Зазначимо, напередодні президент Володимир Зеленський попередив, що російські окупанти готують нові удари по території України.

Нагадаємо, російські окупанти під час масованих атак не лише застосовують ракети, але й ударні безпілотники. Загалом, вже понад 4000 ракет росія вже випустила по Україні.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!