У Чорнобилі планують побудувати найбільшу в світі сонячну електростанцію

2374 1
В Чорнобильській зоні планується будівництво найбільшої в світі електростанції, що працюватиме на сонячних панелях. Орієнтовна потужність електростанції становитиме близько 1ГВт, ще 400 МВт планують добувати з інших відновлювальних джерел на території зони відчудження – повідомив міністр екології України Остап Семерак.
фото: uapress.info

фото: uapress.info

Наразі ведуться переговори з інвестиційними компаніями. За словами міністра, дві інвестиційні компанії з США та чотири канадські енергетичні компанії висловили свій інтерес до Чорнобильського сонячного комплексу.

Окрім того, ведуться переговори й з Європейським банком реконструкції та розвитку, який вже фінансує частину програм на Чорнобильській АЕС, зокрема – будівництво «саркофагу» з нержавіючої сталі над зруйнованим реактором.

Вартість проекту становитиме близько $1 млрд.

Важливою перевагою проекту є наявність ліній електропередач високої напруги, які раніше використовувалися для АЕС, яка виробляла близько 4ГВт електроенергії

Окрім того, розглядаються варіанти створення й інших типів електростанцій. Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook зокрема пише про один з потенційно цікавих проектів – вітрові турбіни на малих висотах:

Загальна площа зони відчуження становить 1000 квадратних кілометрів, вона як і раніше вважається дуже небезпечною для проживання людей та сільськогосподарської діяльності.

Джерело: watcher.com.ua


Читайте також:
5 Лютого, 2018 15:25
Peter Дуже добре, що Чорнобильська зона відчуження становить собою дуже перспективне місце для альтернативних технологій. Великі сонячні електростанції, а також невеличкі станції для домогосподарств, типу таких [***]://xn--80ajaghbfnt7au1a.com/ ро[***] розвиток сонячної енергетики України дійсно високим.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!