У чорнобильській лікарні хочуть облаштувати пансіонат для батьків хворих дітей

4325 0
Його планують розмістити у вільних приміщеннях адміністративного корпусу.
Фото: zusdmc.lviv.ua

Фото: zusdmc.lviv.ua

Наприкінці грудня у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі, відомому як чорнобильська лікарня, відбувся хакатон, під час якого дизайнери напрацювали бачення майбутнього пансіонату для батьків дітей, які лікуються в центрі.

Читайте також: У Львові відкриють амбулаторію сімейної медицини на вулиці Дністерській

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv в. о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько, ідеться про кімнати для батьків на кшталт кімнати Рональда Макдональда у львівському Охматдиті. Їх хочуть облаштувати у вільних господарських приміщеннях на піддашші адміністративного корпусу лікарні.

«Там є можливість зробити кімнати для батьків дітей, які в реанімації чи на тривалому лікуванні. Це буде кімната для відпочинку, щоб випити кави, душ прийняти, перепочити, мати дозвілля для батьків, які супроводжують дітей», – говорить Андрій Васько.

Він додає, що напрацьовано лише ідею, тепер ЗУСДМЦ шукає інженерів, які можуть на благодійних засадах допомогти із напрацюванням технічних рішень.

«Треба хоча б визначити вхідні параметри цього проєкту – чи можливо там зробити вентиляцію, наприклад, і яку, яке там може бути опалення, інші нюанси. Після того, як це зроблять, будуть шукати фінансування – або спонсорів, або робитимуть за власні позабюджетні надходження», – каже Андрій Васько.

Читайте також: Львівський центр служби крові терміново потребує донорів

Нагадаємо, раніше чорнобильську лікарню планували повністю реконструювати та відкрити на її базі центр трансплантації кісткового мозку і розвивати онкогематологію і хірургію. Але зараз, за словами очільника департаменту, бракує фінансування на великі проєкти, тому у лікарні реалізовуватимуть менші.

«Це найправильніша тактика, бо періодично гроші закінчуються, часу бракує, а маленькі проєкти можна швидше зробити. Ми зосередимось на проєктах, що можна реалізувати і що є найбільш актуальні», – говорить Андрій Васько.

Він додає, що про об'єднання ЗУСДМЦ і Охматдиту наразі не йдеться. У другий етап реформи, що передбачає фінансування НСЗУ, вони увійдуть окремими структурами, а вже за результатами співпраці із НСЗУ, каже Андрій Васько, будуть зроблені висновки та ухвалюватимуться фінансово обґрунтовані рішення.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!