У Чорногорії почали вимагати Covid-сертифікати у відвідувачів ресторанів і клубів

1635 0
Нові правила запровадили задля безпеки від Covid-19, адже поширення хвороби сприяють масові скупчення невакцинованованих людей.
Фото: Фейсбук Балканський оглядач

Фото: Фейсбук Балканський оглядач

У Чорногорії почали діяти нові правила задля безпеки від Covid. Там людям, що не мають Covid-сертифіката заборонили доступ до низки заходів та послуг. Нові правила почали діяти від учора, 30 липня і поширюються як на місцевих жителів, так і на туристів. Про це пише «Балканський оглядач».

Читайте також: Covid-19 – це дуже і дуже небезпечно. Застереження від колишнього скептика

Від учора 30 липня у Чорногорії вимагатимуть Covid-сертифікат у відвідувачів ресторанів, барів, нічних клубів, дискотек та будь-яких спортивних заходів які відбуваються у приміщенні. Також такий документ є обов’язковим для працівників сфери обслуговування.

Covid-сертифікат може підтверджувати:

  • Отримання повного курсу вакцинації від Covid -19;
  • Дані негативного тесту ПЛР (не давніше, ніж 72 години);
  • Інформацію про перенесений Covid -19.
  • Негативний швидкий тест на антиген, зроблений не раніше, ніж за 48 годин.

 

Контроль сертифікатів буде здійснюватися за допомогою смартфона, який зчитуватиме з документа QR-код. На вході у заклади потрібно буде показувати посвідчення особи.

Ці нововведення не стосуються дітей до 18 років, окрім випадків, коли вони відвідують дискотеки чи нічні клуби або спортивні заходи. Також у Чорногорії перенесли усі масові зібрання та фестивалі, які неможливо контролювати у обмеженому просторі. Вони відбудуться після 20 серпня.

Додамо, що Сovid-сертифікат в Україні поки лише тестують. Його можна отримати в медічній установі у лікаря або в центрах щеплень. Запроваджується і можливість завантаження документу з сайту eHealth.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!