У Чорному морі затонув підбитий ЗСУ російський буксир «Васілій Бех»

1471 0
На борту судна був встановлений зенітно-ракетний комплекс «Тор».
Фото: itc.ua

Фото: itc.ua

Буксир чорноморського флоту рф «Васілій Бех» затонув після того, як вранці 17 червня по ньому вдарив флот Збройних сил України. Про це повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

«Сьогодні вранці нашими військово-морськими силами було уражено судно забезпечення Чорноморського флоту «Васілій Бех», на борту якого був встановлений зенітно-ракетний комплекс «Тор». Пізніше стало відомо, що він затонув», – сказав він.

Читайте також: Стало відомо, скільки ядерних боєголовок було на знищеному крейсері «Москва» і чи несуть вони загрозу

Озброєння на борту буксира мало виконувати завдання протиповітряної та протиракетної оборони. Марченко нагадав, що на рахунку ЗСУ вже є ворожий крейсер, декілька катерів, а тепер вдалося знищити ще й судно.

«Я впевнений, що незабаром наші військові додадуть туди ще фрегат, корвет і великий десантний корабель. І зможемо сказати, що ми створили у чорноморському флоті росії своєрідну підводну бригаду кораблів на дні Чорного моря», — додав Марченко.

Як повідомляли ЗСУ, буксир «Васілій Бех» перевозив на острів Зміїний боєприпаси, озброєння та особовий склад. Після удару по судну в ОК «Південь» інформували, що, за попередніми даними, уражено 70% екіпажу, доля решти – невідома. Російські кораблі намагалися проводити пошуково-рятувальну операцію.

Буксир «Васілій Бех» побудували на астраханському судноремонтному заводі й узяли до складу чорноморського флоту рф у 2017 році.

Нагадаємо, у квітні російський крейсер «Москва» затонув після тривалої пожежі на борту, поки його намагалися буксирувати до Севастополя. 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!