У чотирьох померлих мешканців Львівщини виявили вірус грипу «А»

6060 0
Однозначно сказати, що пацієнти померли від грипу, в Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ не можуть. Адже усі померлі мали супутні паталогії і належали до групи ризику.
фото: Vlada.io

фото: Vlada.io

Як повідомила Tvoemisto.tv заступник директора з епідеміологічних питань Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Олександра Коструба, досліджуючи секційні матеріали чотирьох осіб спеціалісти центру виявили вірус грипу «А3».

Читайте також: Як ефективно лікувати грип. Інфографіка від МОЗ

 «Причини смерті хворого встановлює лікувальний лікар або патологоанатом. Ми робимо лише вірусологічні дослідження. Відтак, можемо сказати, що нами був зафіксований вірус грипу типу «А3» у матеріалах чотирьох осіб, які померли»,  – каже Олександра Коструба.

За її словами, серед померлих – 2 дітей (хлопчики віком 1 та 4 роки) і двоє дорослих (жінки віком 54 і 55 років).

Додамо, з початку епідсезону ( із 03.10.16) в області захворіло на гострі респіраторні вірусні інфекції 151 368 осіб, в тому числі 92 098 дітей до 17 років (60,8%). Із загального числа захворілих в інфекційні стаціонари госпіталізовано  3177  осіб  (2,1%), з них  2311 дітей  до 17 років.

Читайте також: Кількість хворих на грип та ГРВІ зростає: львів'янам радять уникати людних місць

Нагадаємо, Tvoemisto.tv дізнавалося у головного епідеміолога Львівщини, що можна зробити самотужки, коли в дитини чи дорослого термометр досягає показника 40 градусів.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!