У Covid-Фонді України залишилося лише 5% коштів та новий антирекорд у світі. Головне за ніч і минулу добу

3455 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Katepuha_p (Pinterest)

Фото: Katepuha_p (Pinterest)

Covid-19 – Найважливіше. Міністерство охорони здоров’я вважає тривожним сигналом зростання в Україні кількості хворих, які потребують госпіталізації. «Сьогодні у нас такий антирекорд – 255 осіб, які були госпіталізовані з Covid-19. Госпіталізація відбувається виключно хворих, які мають важкий перебіг хвороби або середньої важкості», – заявив міністр Степанов.

Читайте також: «Віддана до кінця». У пам’ять про керівницю міського лабцентру Галину Михальчук

У Фонді по боротьбі з Covid-19 в Україні із 64,7 млрд грн залишилось лише 3,2 мільярди (5% коштів). Експерти StateWatch констатують, що у той час коли в Україні пандемія коронавірусу і близько не пішла на спад, гроші що мали б рятувати від цієї пандемії – фактично закінчились. Більше того, витратили їх в основному не на медицину (МОЗ отримало лише 8,3 млрд грн), а на економічні та соціальні програми, а також на дорожні проєкти.

24 липня в світі встановлено новий антирекорд добової захворюваності на Covid-19: діагностували 288 378 заражень коронавірусів, 6194 пацієнтів померли. Найбільший показник добової захворюваності раніше тримався на рівні 248 тисяч випадків, а 22 липня у світі коронавірус виявили у 279 тисяч людей.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 126 осіб (109 – напередодні). Разом 8 558. Одужало –1 919 осіб (плюс 16), померло – 221 (5 – за добу).

За останню добу провели 1 153 ПЛР-тести. Залишок у холодильнику становить 662 проби.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

В Україні Covid-19 виявлено у 972 осіб (856 за попередню добу). Загальна кількість 62 823 пацієнтів. Одужало – 34 886 (плюс 886), померло – 1 571 особи (плюс 20).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 8 558 (детальніші показники вище), далі Київ – 7 396 осіб (плюс 118), Чернівецька – 5 485 (плюс 42), та Рівненська – 5 399 (плюс 96 осіб) області.

Економіка України – Гроші від ЄС, У січні-червні 2020 року дефіцит держбюджету України становив 18,8 млрд грн, у тому числі 28,38 млрд грн – за загальним фондом при плані у 42 млрд грн.

Нова судова реформа, реформування податкової та митної адміністрації, ліквідація податкової міліції та ще низка змін є серед умов, за яких Україна отримає від Євросоюзу транш у 600 млн євро макрофінансової допомоги.

Зокрема, у рамках цієї угоди уряд ліквідує Державну фіскальну службу до кінця поточного року. Прем’єр Шмигаль заявив, що новий орган буде не силовим, а інтелектуальним.

Спільник «террориста» – Розстріл під Києвом. Орджонікідзевський райсуд Харкова обрав запобіжний захід – утримання під вартою з можливістю внесення застави – 175 тис. 760 грн Михайленку, який може бути спільником Максима Кривоша, що захопив 21 липня автобус із заручниками в Луцьку.

Читайте також: Мін’юст пропонує подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. І це не жарт

Невідомий розстріляв 44-річного жителя Києва, який перебував за кермом автомобіля «Тoyota Сamry» на Київщині, у салоні машини також був малолітній син загиблого. За даними джерел «Української правди», йдеться про Ігоря Плекана.

Як заявив координатор праворадикального громадського об’єднання С14 Сергій Мазур, Плекан був організатором замаху на нього два роки тому. Мазур заявляє, що частину з тих «невідомих» осіб, які розстріляли Плекана, він «по прізвищах знає».

Суди в Україні. Печерський районний суд Києва закрив адмінпровадження щодо президента Зеленського, відкрите за протоколом НАЗК у зв’язку з неподанням повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. У суді вважають, що за ст. 105 Конституції Президент користується правом недоторканності.

Вища рада правосуддя розцінює виклик своїх членів на допит у кримінальному провадженні щодо судді Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Вовка як втручання в їхню діяльність, тож звернулася до Офісу генпрокурора.

Читайте також: Зі Львова відновлюють курсування електричок. Перелік, розклад

Нагадаємо, НАБУ звинуватила голову ОАСК Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади і встановлення контролю, в тому числі і над Вищою радою правосуддя.

Справа Марківа – Літак МАУ – РФ в космосі. Апеляційний процес у справі нацгвардійця Віталія Марківа в Італії розпочнеться 29 вересня. Розглядатиме справу апеляційний суд присяжних Мілана.

Розшифровка чорних ящиків літака авіакомпанії МАУ, збитого в Ірані в січні, підтвердила, що лайнер упав унаслідок влучення в нього ракети, а також, що на той момент він був справний.

США і Велика Британія звинуватили РФ у випробуваннях протисупутникової зброї в космосі.

«Терористи» у Луцьку та Полтаві, вибухи авто у Києві та розстріл під Києвом – таким був тиждень, що минає. Бережіть себе у цьому хаосі. Гарного Вам дня! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!