У день Андрія Первозваного львів'ян закликають долучитися до збірки «Андріїв гріш»

984 0
Саме з цього фонду торік були закуплені кисневі концентратори та надані грошові допомоги тим, хто важко переносив хворобу.
Фото: Блаженніший Святослав

Фото: Блаженніший Святослав

13 грудня, у день літургійного спомину святого апостола Андрія Первозваного, УГКЦ єднається у благодійній збірці «Андріїв гріш», щоб зібрати кошти на соціальні ініціативи.

Читайте також: Львів'ян просять стати Миколаєм для 11-річного сина загиблого Героя

Блаженніший Святослав упродовж останніх років багато разів у різний спосіб надавав допомогу потерпілим унаслідок воєнних дій на Сході країни. До нього безупинно звертаються люди, які потребують материнської підтримки з боку Церкви. Цього року великими викликами для багатьох людей стала пандемія коронавірусу з усіма пов’язаними з нею труднощами та повені на Західній Україні.

Саме з цього фонду торік були закуплені кисневі концентратори та надані грошові допомоги тим, хто важко переносив хворобу. Також Блаженніший Святослав завдяки фонду має можливість підтримувати священників, які продовжують здійснювати своє служіння на окупованих територіях та в зоні війни. 

Читайте також: «Так священник стає військовим». Отець Андрій Зелінський про капеланство і відхід від радянщини

«Завдання Глави Церкви – підтримати тих, які найбільше потребують допомоги, зокрема й фінансової. Таким ресурсом, із якого Глава Церкви може черпати засоби для служіння потребуючим, є фонд «Андріїв гріш». Складаючи пожертви на цей фонд, ви передаєте в його руки елементи швидкого служіння і реагування, невідкладної допомоги для тих, хто є в найбільшій нужді та потребі», – сказав Предстоятель у відеоролику, присвяченому цій темі.

Людей доброї волі закликають долучитися до цієї ініціативи та допомоги найбільш потребуючим. Скласти пожертву можна за цим посиланням

Нагадаємо, що на початку пандемії Патріарший дім УГКЦ у Львові почав приймати на обсервацію лікарів та медсестер. У грудні комісія УГКЦ почала видавати людям у безоплатне користування кисневі концентратори. Також в УГКЦ заявили, що Церква почала готувати приміщення для лікарів та хворих на Covid-19.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!