У День Незалежності в центрі Львова «Дударик» виконає Акафіст

1756 0
Опісля хор синхронно заспіває молитву за Україну «Боже Великий, Єдиний».
фото: лмр

фото: лмр

24 серпня, у День Незалежності, на площі перед пам’ятником Шевченку традиційно відбудеться святкова екуменічна відправа Акафісту до Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: До Дня Незалежності у Львові відреставрували 110-річний трамвай. Фото

Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» співатиме Акафіст спільно із священиками з усіх українських церков. Опісля хор синхронно заспіває молитву за Україну «Боже Великий, Єдиний». Початок о 16:30.

Нагадаємо, що до Дня Незалежності у Львові планують відкрити першу частину Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Також 24 та 25 серпня львів’ян кличуть на унікальні екскурсії митрополичими садами. Вартість участі становить 100 грн. Це благодійний внесок, що використають на проєкти Фундації духовного відродження.

Читайте також: Як працюватимуть банки та держустанови на День Незалежності

Довідка

Акафіст — це довгий піснеспів, який прославляє Пресвяту Богородицю, Ісуса Христа або святих. Акафіст треба молитися стоячи. Найдавнішим Акафістом, який було укладено у VІІ столітті, є Акафіст до Пресвятої Богородиці. Всі інші Акафісти написані за його взірцем. Акафіст має 25 окремих пісень: 13 коротких — вони називаються кондаки, і 12 довших — ікоси.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!