У Львові пройде панахида за померлими з голоду

3247 0
22 листопада, четверта субота місяця, є Днем пам’яті жертв голодоморів. У цей день Україна і світ вшановують вбитих голодом під час геноциду 1932 – 1933 років.
Фото: kafanews.com

Фото: kafanews.com

22 листопада у День вшанування пам’яті жертв геноциду – Голодомору 1932-33 років в Україні о 15:00 год. у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», що на вул. С. Бандери, 1 (вхід з вул. К. Брюллова), презентуватимуть повість емігранта українського походження Кузьми Каздоби «Заметений шлях», що повертає в далекі 30-ті роки XX століття.

Автор повісті – уродженець хутора Новий Ставок біля села Гарбузинка на Миколаївщині -  описує події, пережиті і вистраждані ним самим, його родиною і сотнями тисяч українських селян-хліборобів, майно яких і господарства в роки колективізації було конфісковано, їх же самих насильно депортовано з рідних місць на Північ, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Вхід вільний.

У неділю, 23 листопада, о 18:00 у Львівській обласній філармонії прозвучить панахида за померлими з голоду Євгена Станковича. Виконання цього твору присвячено пам'яті жертв однієї з найбільших трагедій XX століття — Голодомору.

За словами генерального директора Львівської філармонії, диригента-постановника заходу Володимира Сивохіпа: «Панахида за померлими з голоду» – один із найкращих творів Євгена Станковича. Твір вдруге прозвучить у Львові, хоча багато виконувався у світі. Наше втілення цього сакрального твору – це цілісне, наскрізне пережиття тих жахливих днів нашого народу і усвідомлення відповідальності перед нашими минулими і прийдешніми поколіннями».

Також 22 листопада о 18:00 від пам’ятника Бандері містом пройде мовчазна хода пам’яті жертв Голодомору.

Окрім цього 22 листопада о 16:00 львів’ян закликають запалити лампадку в пам’ять загиблих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!