У день волонтера – допомогти українській армії. Як долучитися

1237 0
Tvoеmisto.tv зробило підбірку ініціатив, до яких можна долучитися й допомогти воїнам.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 5 грудня, у світі відзначають День волонтера. Вони протягом останніх декількох років роблять важливий внесок для України, допомагаючи захисникам у війні з росіянами. Tvoеmisto.tv зробило підбірку благодійних фондів та пригадало їхні масштабні збірки, а також заклає долучатися до підтримки української армії.

«Львівський лицар»

«Львівський лицар»  організація, що передає на фронт прилади, оптику та високоточне обладнання безпосередньо тим, хто воює і лише те, що справді рятує життя. Волонтери купують лише те, що допомагає виживати, воювати і перемагати хлопцям на війні.

Волонтерити і допомагати організації «Львівський Лицар» приходять і викладачі університетів, і бібліотекарі, і прокурори, і екскурсоводи. Найбільше працює організація із середньою ланкою командного складу та з рядовими вояками, які безпосередньо воюють. Досить часто речі, які передавали хлопцям, рятували їм життя.

Читайте також: На першій лінії. Як львівський театр плете іменні маскувальні сітки на фронт

Незмінним гаслом організації є: «Війна стосується всіх, перемога залежить від кожного».

Допомогти «Львівському Лицарю» можна, зробивши внесок:

PayPal: [email protected]

волонтерські карти ПриватБанку:

5168 7554 3386 6825, 4246 0010 0362 4750.

«Повернись живим» 

Український фонд допомоги армії, один із найбільших фондів допомоги українським військовим, які воюють на Донбасі, а з початку російського вторгнення в Україну 2022 року – військовим та волонтерам на території ведення активних бойових дій.

Фонд закуповує обладнання, яке допомагає рятувати життя військових, зокрема тепловізійну оптику, квадрокоптери, автомобілі, засоби захисту, зв'язку та розвідки. Інструктори «Повернись живим» займаються підготовкою саперів, операторів БПЛА, артилеристів і снайперів, а ще навчають домедичній допомозі. Із травня 2014 року до квітня 2022 року включно фонд зібрав понад 3 мільярди гривень на потреби Збройних Сил України та підготував понад 10 тисяч висококваліфікованих військових фахівців.

Читайте також: Сергій Притула: «Уранці встали – запитайте, що зробили для армії»

Навесні «Повернись живим» підписав угоду на виробництво 25 комплексів «Лелека-100» (один із найкращих розвідувальних дронів бригадного рівня). Тоді кожен із них обійшовся у 1 440 000 гривень. А загалом це - 50 літаків та 25 наземних станцій до них у найкращій комплектації, із запчастинами, інструментами, приладдям, розхідниками.

Ці «Лелеки» покриють потреби у безпілотниках такого типу для 25 підрозділів. Підтримати армію можна тут.

«Армія SOS»

Волонтерська організаця допомоги українським військовим у російсько-українській війні з 2014 року. Займається виготовленням безпілотних літальних апаратів та розвідкою за їх допомогою, закупівлею та програмуванням планшетів для артилеристів, постачанням автотранспорту, радіорозвідувального обладнання, глушників для зброї та наданням різноманітної іншої допомоги.

Станом на початок травня 2014 було зібрано понад мільйон гривень, на початок червня  2,5 млн, на липень – понад 5 млн, на серпень 2014  понад 10 млн, на липень 2015  20 млн, на липень 2016 – 22,5 млн, на липень 2017  24,9 млн. Крім того, організація отримує чимало негрошової допомоги.

Зробити внесок можна за посиланням. Там же можна переглянути звіти організації.

Благодійний фонд Сергія Притули

Українська благодійна організація, яка спеціалізується на допомозі Силам оборони України та постраждалим від російсько-української війни, займається придбанням та постачанням автомобілів, безпілотних літальних апаратів, тепловізорів, рацій, екіпірування, медикаментів. 

Зокрема, у березні 2022 року Сергій Притула від імені свого фонду оголосив про збір грошей на придбання безпілотника. Необхідні 10 мільйонів гривень були зібрані за 3,5 години. У травні він разом із гуртом Kalush Orchestra продали на аукціоні кришталевий мікрофон, який музиканти отримали за перемогу на Євробаченні-2022. Вторгована сума становила 900 тисяч доларів США (понад 33 мільйони гривень).

Читайте також: На першій лінії. Як львівський «Дударик» відкрив прихисток Святого Лазаря для переселенців

У червні Притула від імені свого фонду оголосив про збір грошей на придбання трьох безпілотників Bayraktar TB2. Проєкт отримав назву «Народний Байрактар». Фактично, за три дні зібрали 600 млн грн. Цієї суми мало б вистачити на 4літальних апарати, але після завершення збору коштів турецька компанія-виробник безпілотників Baykar Makina заявила, що передасть Україні три одиниці безплатно. А у серпні за 600 мільйонів гривень фонд придбав супутник компанії ICEYE для української розвідки.

Долучитися до збірок фонду, приміром, допомогти придбати автомобілі для української армії, забезпечити засобами зв’язку, оптикою, БпЛА тощо можна за посиланням на сайті.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!